ATP
"Αδιάβροχος" Rafa στο Μόντρεαλ (vid)

 
"Αδιάβροχος" Rafa στο Μόντρεαλ (vid)
"Αδιάβροχος" Rafa στο Μόντρεαλ (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 - 23:48

Μετά από δυο διακοπές λόγω βροχής και μια μεγάλη μάχη του Daniel Evans, o Rafael Nadal κατάφερε να μείνει "αδιάβροχος" στην πρεμιέρα του στο Μόντρεαλ και να ξεκινήσει με ένα θετικό αποτέλεσμα την προσπάθειά του για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Rogers Cup.

Ο 33χρονος Ισπανός, επιβλήθηκε του Evans με 7-6 (6), 6-4, σε έναν αγώνα που είχε καθαρή διάρκεια κάτι περισσότερο από 2 ώρες, ενώ συνολικά χρειάστηκε 4,5 περίπου για να ολοκληρωθεί, εξαιτίας των διακοπών που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Ο Nadal δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά έφτασε στην 6η διαδοχική νίκη του στον Καναδά. Έμεινε πίσω με break από πολύ νωρίς, στο 0-2 και στο 1-3. Ισοφάρισε σε 3-3 και έδειχνε να ελέγχει από εκείνο το σημείο κι έπειτα, χωρίς όμως να σταματήσει να έχει προβλήματα.

Στο 10ο game o Evans έσβησε 2 set point και ισοφάρισε σε 5-5. Η πρώτη διακοπή έγινε αφού ο Nadal σέρβιρε για το 6-5, με τους δυο παίκτες να επιστρέφουν στο court μετά από μια ώρα σχεδόν και τον Βρετανό να στέλνει το σετ στο tie-break. Εκεί προηγήθηκε με 5-2 και με 6-4, όμως ο Rafa έσβησε 2 set point και με 4 διαδοχικούς πόντους το κατέκτησε με 8-6.

Ο Nadal στη συνέχεια έκανε αμέσως το break και προηγήθηκε με 2-0, όμως πάνω που απέκτησε το momentum είχαμε ακόμα μια σημαντική διακοπή από τη βροχή, η οποία ξεπέρασε τα 90 λεπτά.

Ο Evans κατάφερε όταν συνεχίστηκε το ματς να ισορροπήσει το 2ο σετ στο 3-3, αλλά ο Nadal έκανε αμέσως νέο break για το 4-3 και αργότερα κράτησε το σερβίς του για το 5-3 και το 6-4, ολοκληρώνοντας την πρόκριση σε 2 ώρες και 1 λεπτό.

Ο Nadal, 4 φορές πρωταθλητής στο Masters του Καναδά, έφτασε τις 6 διαδοχικές νίκες στο τουρνουά και προκρίθηκε στη φάση των "16", όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Radu Albot και Guido Pella.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots