ATP
Θρίαμβος Thiem στο Kitzbuhel (vid)

 
Θρίαμβος Thiem στο Kitzbuhel (vid)
Θρίαμβος Thiem στο Kitzbuhel (vid)
tennisnews team Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 - 23:44

Ο Dominic Thiem αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Kitzbuhel της Αυστρίας, φτάνοντας τους 3 κερδισμένους τίτλους στο 2019.

O Thiem επιβλήθηκε με 7-6 (0), 6-1 του Albert Ramos-Vinolas στον τελικό του Generali Open Kitzbuhel και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εβδομάδα του στην Αυστρία.

"Είναι ήδη μια από τις ομορφότερες στιγμές στην καριέρα μου, μια από τις πιο συναισθηματικές, επειδή έχω μια ξεχωριστή σύνδεση με το Kitzbuhel. Ήμουν εδώ όταν ήμουν 6 χρονών, σ' αυτό εδώ το γήπεδο. Παρακολούθησα το τουρνουά πολλές φορές. Είχα πάρει την πρώτη μου wild card εδώ και το να είμαι πρωταθλητής τώρα είναι υπέροχο. Πέτυχα έναν παιδικό μου στόχο σήμερα", δήλωσε ο Thiem.

Στο 1ο σετ ο Thiem βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Ισπανό. Χρειάστηκε να σβήσει 5 break point για να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 2-2, ενώ ήταν πίσω σε όλο το σετ, επειδή ο Ramos-Vinolas σέρβιρε πρώτος. Ο Αυστριακός ωστόσο έμεινε στο σετ και στο tie-break, που έκρινε την κατάκτησή του, δεν έχασε ούτε έναν πόντο.

Μετά απ' αυτό το 7-0 στο tie-break, o Thiem δεν έχασε ούτε ένα game στο 2ο σετ, εκμεταλλευόμενος και το momentum που είχε αποκτήσει. Ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 39 λεπτά και κατέκτησε τον 3ο τίτλο του φέτος, μετά το Indian Wells και το Barcelona Open.

Αυτός ήταν ο 14ος τίτλος στην καριέρα του Thiem, με τους 10 απ' αυτούς να είναι στο χώμα. Μαζί με τους Roger Federer και Novak Djokovic, είναι πρώτος σε τίτλους στη φετινή χρονιά.

Για τον Ramos-Vinolas, αυτός ήταν ο 7ος τελικός καριέρας, αλλά παρέμεινε στους 2 τίτλους (2-5 σε τελικούς). Ήταν ο 2ος συνεχόμενος τελικός που αγωνίστηκε, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε το τουρνουά του Gstaad στην Ελβετία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots