ATP
Πρεμιέρα με Mannarino o Τσιτσιπάς

 
Στέφανοος Τσιτσιπάς
Στέφανοος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 - 17:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στο Mutua Madrid Open ενάντια στον lucky loser, Adrian Mannarino.

Ο Μannarino όχι μόνο αξιοποίησε τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε (μετά την ήττα του από τον Martin Klizan στα προκριματικά της Μαδρίτης), αλλά κέρδισε και έναν πολύ καλό παίκτη στο χώμα, τον Joao Sousa, με 7-5, 5-7, 6-1.

Προκρίθηκε μόλις για 2η φορά στον 2ο γύρο του Mutua Madrid Open ο Γάλλος, πρώτη μετά από 8 χρόνια, και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον φορμαρισμένο Στέφανο Τσιτσιπά, Νο. 8 στο ταμπλό, που προέρχεται από την κατάκτηση του Estoril Open.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο 20χρονος Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον 30χρονο Mannarino, Νο. 56 στην παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος είχε χάσει πέρσι στον 1ο γύρο της Μαδρίτης από τον Evgeny Donskoy, επομένως θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στον 2ο γύρο και μόνο κέρδος μπορεί να έχει απ' αυτό το τουρνουά. Χθες ανέβηκε στο Νο. 9 του κόσμου και είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στο Νο. 8 -που είναι και το career high του- αφού ο Juan Martin Del Potro έχει περισσότερους βαθμούς να υπερασπιστεί και θα πρέπει να κάνει καλύτερη πορεία από τον Έλληνα παίκτη για να διατηρηθεί μπροστά του.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα για τον 1ο γύρο του μαδριλένικου Masters, ο Stan Wawrinka πήρε μια άνετη πρόκριση επί του Pierre-Hugues Herbert με 6-2, 6-3, ενώ ο Marton Fucsovics απέκλεισε τον David Goffin, με 6-4, 7-5. Συνεχίζουν τις πολύ καλές πορείες τους στη χωμάτινη σεζόν οι Fabio Fognini και Guido Pella, που απέκλεισαν τους Kyle Edmund και Daniil Medvedev με 6-4, 6-3 και 6-2, 1-6, 6-3 αντίστοιχα, ενώ τέλος, ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Hubert Hurkacz, επικράτησε του Alex De Minaur 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots