ATP
Ανακάλεσε για Federer ο Τσιτσιπάς

 
Ανακάλεσε για Federer ο Τσιτσιπάς
Ανακάλεσε για Federer ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 - 17:47

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετάνιωσε που συμπεριέλαβε τον Roger Federer στις δηλώσεις του περί διαφορετικής μεταχείρισης των "μεγάλων" από τους διαιτητές και εξήγησε τι ακριβώς ήθελε να πει.

Πριν από λίγες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας του με τον διαιτητή σε αναμέτρησή του για τον τελικό του διπλού του Miami Open, ο Στέφανος έκανε λόγο για διαφορετική μεταχείριση προς τους κορυφαίους παίκτες.

Ακολούθησε ένα Q&A στο Twitter, στο οποίο έπειτα από σχετική ερώτηση, ο Έλληνας τενίστας είχε τοποθετηθεί εκτενέστερα: "Πιστεύω πως οι παίκτες που τα έχουν πάει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, γενικότερα είναι πιο σεβαστοί στον κόσμο του τένις και έχουν κάποια προνόμια σχετικά με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις των διαιτητών. Το ένιωσα αυτό και όταν τους αντιμετώπισα και νομίζω πως είναι λίγο άδικο. Δεν είναι λάθος του Federer, αλλά οι διαιτητές προσπαθούν να τον προστετεύσουν".

Μετά τον τελικό του μονού στο Miami Open, τον οποίο κέρδισε ο Federer, ζητήθηκε από τον Ελβετό η δική του άποψη για το θέμα. Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων εξήγησε πως το βλέπει διαφορετικά και πως έχει να κάνει με μια άλλου είδους σχέση και όχι με ευνοϊκή μεταχείρηση:

"Οι διαιτητές και οι καλύτεροι παίκτες βρίσκονται συνεχώς στα κεντρικά court, οπότε γνωρίζουν αυτούς τους παίκτες. Ξέρουν τα προβλήματά τους, ξέρουν πως θα συμπεριφερθούν και πως θα αντιδράσουν, οπότε ξεχωρίζουν πότε υπερβάλλουν και κάνουν κάτι ανόητο και πότε φέρονται φυσιολογικά. Πιστεύω πως επειδή γνωριζόμαστε πολύ καλά, είναι ευκολότερο για τους διαιτητές να χειριστούν μια κατάσταση με κάποιον από τους κορυφαίους παίκτες, απ' ότι με κάποιον νεότερο παίκτη, όπως είναι ο Τσιτσιπάς. Κάποιες φορές μπορεί να παρερμηνεύσουν καταστάσεις και να γίνουν άσχημα λάθη."

Ο Στέφανος επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στο tour για να αγωνιστεί στο Monte-Carlo Masters. Στην χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Μονακό, το θέμα αυτό ήταν ένα απ' αυτά που συζητήθηκαν, με τον Στεφ να κάνει λόγο για δικό του λάθος και να εξηγεί πως δεν ήθελε να μπλέξει τον Federer σ' αυτό.

"Στις διακοπές μου το σκέφτηκα, αυτό που είπα, δεν ήθελα να εννοηθεί έτσι. Αυτό που είπα κατά τη διάρκεια του αγώνα μου στο διπλό ήταν εντελώς λάθος και οφείλω να το παραδεχτώ. Δεν ξέρω γιατί το είπα, ήταν λάθος", είπε χαρακτηριστικά ο 20χρονος.

"Συνάντησα στο παρελθόν καταστάσεις με παίκτες να χρειάζονται πολύ χρόνο ανάμεσα στους πόντους, δεν θέλω να τους ονοματίσω, αλλά ήταν πολύ ενοχλητικό και όταν οι διαιτητές δεν έκαναν τίποτα ένιωσα άσχημα. Εγώ όμως παίρνω warning λόγω χρόνου και αυτό ήθελα να θίξω, δεν ήθελα να μπλέξω τον Roger σ' αυτό. Δεν καθυστερεί να ξεκινήσει τους πόντους", πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

Τέλος, ο Στέφανος αποδέχτηκε και τις δηλώσεις του Federer: "Ακριβώς, έχουν περισσότερη εμπειρία με τους διαιτητές και γνωρίζονται πολύ καλύτερα μεταξύ τους. (Οι διαιτητές) Ξέρουν πως πρέπει να τους μιλήσουν. Υποθέτω πως είμαι ένα νέο παιδί στο tour και η περίπτωσή μου θα είναι διαφορετική. Δεν είμαι σίγουρος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots