ATP
Ο Τσιτσιπάς και ο Federer για τη "διαφορετική μεταχείριση"

 
Ο Τσιτσιπάς και ο Federer για τη "διαφορετική μεταχείριση"
Ο Τσιτσιπάς και ο Federer για τη "διαφορετική μεταχείριση"
tennisnews team Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 - 9:08

Σε μια πρόσφατη διένεξη με διαιτητή στο Μαϊάμι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έθιξε το ζήτημα της διαφορετικής μεταχείρησης των διαιτητών προς τα "μεγάλα ονόματα" του αθλήματος. Ο Στέφανος τοποθετήθηκε δημόσια γι' αυτό και ο Roger Federer απάντησε.

Χθες ο Στέφανος έκανε Q&A στο Twitter, απαντώντας διάφορες ερωτήσεις θαυμαστών. Δεν έκανε διακρίσεις και απάντησε σε ανάλαφρα αλλά και σε πιο σοβαρά ερωτήματα, όπως ήταν το ζήτημα της διαφορετικής μεταχείρησης που έχουν οι παίκτες στο tour, σε σχέση με κάποιους κορυφαίους τενίστες, όπως είναι ο Roger Federer. Αφορμή ήταν η αντιπαράθεση που είχε με τον chair umpire στον τελικό του διπλού του Miami Open, όταν ο ίδιος έθιξε το συγκεκριμένο ζήτημα. 

"Πιστεύω πως οι παίκτες που τα έχουν πάει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, γενικότερα είναι πιο σεβαστοί στον κόσμο του τένις και έχουν κάποια προνόμια σχετικά με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις των διαιτητών. Το ένιωσα αυτό και όταν τους αντιμετώπισα και νομίζω πως είναι λίγο άδικο", έγραψε ο Στέφανος, ο οποίος σε μια άλλη απάντηση που έδωσε στο Twitter, ξεκαθάρισε πως ο Federer θα είναι για πάντα το ίνδαλμά του και δεν έχει κάτι μαζί του, απλά εξέφρασε την άποψή του σχετικά με το θέμα. 

Κάποιος δημοσιογράφος ζήτησε από τον Federer ένα σχόλιο για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Μαϊάμι και ο Ελβετός δεν αρνήθηκε πως πράγματι κάποιοι από τους διαιτητές αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους μεγάλους παίκτες, ωστόσο το αιτιολόγησε, τονίζοντας πως αυτό έχει να κάνει με το ότι τους γνωρίζουν καλύτερα, επομένως και τις ιδιαιτερότητές τους.

"Οι διαιτητές και οι καλύτεροι παίκτες βρίσκονται συνεχώς στα κεντρικά court, οπότε γνωρίζουν αυτούς τους παίκτες. Ξέρουν τα προβλήματά τους, ξέρουν πως θα συμπεριφερθούν και πως θα αντιδράσουν, οπότε ξεχωρίζουν πότε υπερβάλλουν και κάνουν κάτι ανόητο και πότε φέρονται φυσιολογικά.

Πιστεύω πως επειδή γνωριζόμαστε πολύ καλά, είναι ευκολότερο για τους διαιτητές να χειριστούν μια κατάσταση με κάποιον από τους κορυφαίους παίκτες, απ' ότι με κάποιον νεότερο παίκτη, όπως είναι ο Τσιτσιπάς. Κάποιες φορές μπορεί να παρερμηνεύσουν καταστάσεις και να γίνουν άσχημα λάθη."

Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που βγαίνει αυτή η εικόνα σύμφωνα με τον Federer και όχι κάποιου είδους ευνοϊκή αντιμετώπιση προς τα "μεγάλα ονόματα".

"Δεν πιστεύω πως υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση, για να είμαι ειλικρινής. Σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει. Αν κάποιος πάρει warning - και γω παίρνω μερικές φορές, νομίζω είχα πάρει στο Ντουμπάι - είναι κάτι φυσιολογικό. Λυπάμαι που ο Στέφανος αισθάνεται έτσι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots