ATP
O Τσιτσιπάς πέρασε και τον Nadal!

 
O Τσιτσιπάς πέρασε και τον Nadal!
O Τσιτσιπάς πέρασε και τον Nadal!
tennisnews team Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 - 22:31

Περισσότερους βαθμούς από τον Rafael Nadal έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 3 μεγάλους στόχους για το 2019. Όλοι αρκετά μεγάλοι. Τον πρώτο, να αγωνιστεί σε έναν ημιτελικό σε ένα Grand Slam, τον πέτυχε το πρώτο μήνα της χρονιάς, στο Australian Open. Τον δεύτερο, να μπει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, τον πέτυχε σήμερα, μετά από 2 μήνες στη σεζόν.

Ο 3ος και ο μοναδικός για τον οποίο θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το τέλος της χρονιάς, είναι η πρόκριση στο ATP World Tour Finals, να είναι δηλαδή στους 8 καλύτερους παίκτες του 2019, που θα λάβουν μέρος στη σπουδαιότερη ΑΤΡ διοργάνωση το Νοέμβριο.

Μέχρι τώρα είναι μέσα και σ' αυτό το στόχο και μάλιστα έχοντας και μια σχετική άνεση. Πριν αρχίσει το τουρνουά του Ντουμπάι βρισκόταν στο Νο. 3 της κατάταξης ATP Race To London. Με τη σημερινή του νίκη και σε συνδυασμό με τον πρόωρο αποκλεισμό του Rafael Nadal στο Ακαπούλκο, ο Στέφανος ξεπέρασε και τον Ισπανό! 

Τη Δεύτερα, 4 Μαρτίου, όταν δηλαδή θα ανανεωθεί κι αυτή η κατάταξη, ο Στέφανος θα είναι στο Νο. 2 με 1.360 βαθμούς. Πίσω μόνο από τον Novak Djokovic, που χάρη στην κατάκτηση του Australian Open βρίσκεται στους 2.090 βαθμούς. Στο Νο. 3 θα είναι ο Nadal, με 1.245 βαθμούς.

Κανείς άλλος παίκτης δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τους 1.000 βαθμούς ως τώρα, με τον Kei Nishikori και τον Gael Monfils να έχουν 835 και 815 αντίστοιχα. Ο Τσιτσιπάς μπορεί να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά του από Rafa, Nishikori και Monfils, αφού αν κερδίσει και αύριο, θα φτάσει στους 1.560 βαθμούς!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots