ATP
Τσιτσιπάς: "Ένιωσα πως έπαιζα στην Αθήνα!" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ένιωσα πως έπαιζα στην Αθήνα!" (vid)
Τσιτσιπάς: "Ένιωσα πως έπαιζα στην Αθήνα!" (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 - 15:08

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρωταγωνιστεί σε άλλο ένα ATP Uncovered και μιλάει για τη σπουδαιότερη εβδομάδα της ζωής του ως τώρα, καθώς και την τεράστια νίκη του επί του Novak Djokovic στο Τορόντο.

Πριν από 2,5 περίπου μήνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μια αξέχαστη εβδομάδα στο Τορόντο του Καναδά. Αποκλείοντας κατά σειρά τους Dominic Thiem, Novak Djokovic, Alexander Zverev και Kevin Anderson στο Rogers Cup, έγινε ο μικρότερος παίκτης σε ηλικία που πέτυχε 4 Top 10 νίκες στο ίδιο τουρνουά, στην ιστορία της ΑΤΡ. Επίσης προκρίθηκε σε έναν τελικό Masters 1000 και παρά την ήττα του από τον Rafael Nadal με 6-2, 7-6 (4), παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος και πιο έτοιμος από τον πρώτο τελικό της καριέρας του, που ήταν λίγους μήνες πριν στη Βαρκελώνη.

Αναμφίβολα ήταν η καλύτερη εβδομάδα της μέχρι τώρα καριέρας του, τον έφερε ξαφνικά στο Top 20 και συγκεκριμένα στο Νο. 15 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βεβαίως δεν είναι τυχαία, κάτι που απέδειξε και στην Στοκχόλμη την προηγούμενη εβδομάδα, κατακτώντας τον πρώτο του ΑΤΡ τίτλο.

Η πιο σημαντική νίκη που πέτυχε εκείνη την εβδομάδα αλλά και γενικά στην καριέρα του, ήταν σίγουρα εκείνη επί του Djokovic στον 3ο γύρο του τουρνουά, με 6-3, 6-7 (5), 6-3. Κατάφερε να υποτάξει τον Σέρβο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μέχρι τώρα παραμένει ο τελευταίος παίκτης που τον έχει κερδίσει στο tour! Ο Nole, ο οποίος αυτή τη στιγμή μετράει 17 συνεχόμενες νίκες, είχε κερδίσει το Wimbledon λίγες εβδομάδες πριν και το US Open λίγες εβδομάδες μετά από αυτή την ήττα! 

Τσιτσιπάς για τον αγώνα του με τον Djokovic: 

"Ακολουθούσα το πλάνο μου. Ήμουν επιθετικός, δεν του έδινα πολύ χώρο και χρόνο. Ήξερα πως αν σκεφτόμουν πολύ δεν θα ήταν τόσο καλό για το παιχνίδι μου, οπότε έλεγα στον εαυτό μου 'συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις, το κάνεις καλά'. Στο match point, δεν μπορούσα να πιστέψω τι είχε συμβεί. Ήμουν πολύ χαρούμενος, ήταν ένα όνειρο που ήρθε στη ζωή. Η υποστήριξη ήταν απίθανη, ένιωσα σα να είμαι στην Αθήνα."

Τσιτσιπάς για τον αγώνα του με τον Nadal:

"Είχα χάσει από τον Rafa στη Βαρκελώνη και δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις σε έναν τελικό και να είναι πάλι απέναντί σου ο Rafa. Εκείνη τη φορά δεν ήταν χώμα, αλλά σκληρή επιφάνεια. Στο 2ο σετ ήμουν πίσω με break και κατάφερα να κάνω break όταν σέρβιρε για τον τίτλο. Συνολικά ήταν μια θαυμάσια εμπειρία, να παίξω με τον Rafa σε ακόμη έναν τελικό. Πιστεύω πως θα έχω μια νέα ευκαιρία να τον αντιμετωπίσω στο μέλλον, αλλά θα πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά."

"Η εβδομάδα της ζωής μου... μέχρι τώρα", όπως υπογράμμισε και στο τέλος του αφιερώματος ο "Στεφ".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots