ATP
Τσιτσιπάς: "Νιώθω δυνατός και σίγουρος" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Νιώθω δυνατός και σίγουρος" (vid)
Τσιτσιπάς: "Νιώθω δυνατός και σίγουρος" (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 - 12:26

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο Tennis TV για την εκπληκτική εβδομάδα στην Στοκχόλμη που τον οδήγησε στον πρώτο του ΑΤΡ τίτλο, τονίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο που έπαιξε το πνευματικό κομμάτι σ' αυτή την επιτυχία.

"Παίζω καλό τένις και το απολαμβάνω, που είναι πολύ σημαντικό. Νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση και εμπιστεύομαι περισσότερο το παιχνίδι μου. Νιώθω πολύ δυνατός και πολύ σίγουρος τις περισσότερες στιγμές και αυτό με οδήγησε σε όλες αυτές τις νίκες την προηγούμενη εβδομάδα. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω αυτή την εβδομάδα, να έχω μια καλή παρουσία και να παίξω καλό τένις."

Ο Τσιτσιπάς είχε χάσει τους πρώτους δυο τελικούς του στο tour, στη Βαρκελώνη και στο Τορόντο, από τον Rafael Nadal. Στην Στοκχόλμη η ιστορία ήταν διαφορετική, δείχνοντας πολύ πιο έτοιμος και ώριμος για να διεκδικήσει τον πρώτο του ΑΤΡ τίτλο, παρά το γεγονός πως απέναντί του είχε τον Ernests Gulbis, έναν παίκτη 10 χρόνια μεγαλύτερό του και αήττητο ως τότε σε τελικούς (6-0).

"Ο τρόπος που σκέφτομαι στο γήπεδο είναι πιο ώριμος από πέρσι. Οι αποφάσεις μου και ο τρόπος σκέψης μου έχουν αλλάξει. Είμαι πιο ήρεμος στο γήπεδο, προσπαθώ να μη δείχνω ανησυχία και πανικό σε στιγμές που βλέπω τον εαυτό μου να πέφτει. Προσπαθώ να βρω λύσεις, να βρω τις αδυναμίες του αντιπάλου μου, οπότε πιστεύω πως έχω αλλάξει πολύ και στο πνευματικό κομμάτι και αυτό με βοήθησε αρκετά σ' αυτές τις νίκες."

Αυτή την εβδομάδα ο Στέφανος θα αγωνιστεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, για το Swiss Indoors. Αν και βρίσκεται στο Νο. 4 του ταμπλό, δείχνει χαμηλό προφίλ και δεν θεωρεί πως είναι ανάμεσα στα φαβορί.

"Μου αρέσει να πηγαίνω σε ένα τουρνουά χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Θέλω να το δω παιχνίδι με το παιχνίδι και να είμαι το ίδιο συγκεντρωμένος σε κάθε game που θα χρειαστεί να παίξω."

Σήμερα, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Swiss Indoors, με αντίπαλο τον Jeremy Chardy (18:00, COSMOTE SPORT 6HD). Έναν δύσκολο αντίπαλο, από τον οποίο είχε ηττηθεί τον Φεβρουάριο στο Open Sud de France με 4-6, 7-5, 7-5.

"Θέλω να παίξω καλό τένις, να το ευχαριστηθώ, να ειμαι επιθετικός και να αξιοποιήσω τις ευκαιρίες μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots