ATP
Στο Νο. 15 ο Τσιτσιπάς, πίσω στο Top 30 o Simon

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 - 13:31

O Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε για άλλη μια εβδομάδα στο Νο. 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Μια θέση κέρδισε ο Dominic Thiem, ενώ ο πρωταθλητής του Moselle Open, Gilles Simon, επέστρεψε στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για 7η συνεχόμενη εβδομάδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο. 15 της παγκόσμιας κατάταξης, μια θέση που ισοδυναμεί και με το career high του. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επέστρεψε στη δράση την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ηττήθηκε στην πρεμιέρα του στο Moselle Open από τον Ricardas Berankis. Αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει την ασιατική του περιοδεία από τη Σεντσέν της Κίνας και το Shenzhen Open. Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκε με bye, θα αντιμετωπίσει τον Pierre-Hugues Herbert.

Στην κορυφαία δεκάδα μόνο μια αλλαγή υπήρξε κι αυτή ήταν η άνοδος του Dominic Thiem στο Νο. 7. Ο Αυστριακός κατέκτησε τον τίτλο στην Αγία Πετρούπολη και κέρδισε μια θέση, αφήνοντας στο Νο. 8 τον Grigor Dimitrov. Πάντα πρώτος είναι ο Rafael Nadal και πίσω του βρίσκονται οι Roger Federer και Novak Djokovic. Στο Νο. 4 είναι ο Juan Martin Del Potro και στο Νο. 5 ο Alexander Zverev. Την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν οι Marin Cilic, Thiem, Dimitrov, Kevin Anderson και John Isner.

Ο πρωταθλητής του Moselle Open, Gilles Simon, κέρδισε 10 θέσεις και επέστρεψε στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο. 29. Ένας άλλος Γάλλος, ο Gael Monfils, κέρδισε 4 θέσεις και επέστρεψε στο Top 40 και στο Νο. 38, μετά την κατάκτηση του Challenger της Kaohsiung. Τέλος, 16 θέσεις κέρδισε ο φιναλίστ του St. Petersburg Open, Martin Klizan, που επέστρεψε στο Top 50 και στο Νο. 49.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots