tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Α.Ο ΒΑΡΗΣ "Ο ΑΝΑΓΥΡΟΥΣ"

E-mail Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρου
Α.Ο ΒΑΡΗΣ "Ο ΑΝΑΓΥΡΟΥΣ"
Ο Όμιλος
Τεχνική Οργάνωση
Κοινωνικός χαρακτήρας
Επιτυχίες
Μελλοντικοί στόχοι
Όλες οι Σελίδες

Ο Α.Ο ΒΑΡΗΣ "Ο ΑΝΑΓΥΡΟΥΣ" ιδρύθηκε το 1990, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βάρης, από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που είχαν μεράκι για τον αθλητισμό και πίστευαν ότι μ΄αυτή τους την ενέργεια θα συγκέντρωναν  τα νιάτα της περιοχής, απομακρύνοντάς τους από τις βλαβερές συνήθειες της καφετέριας, των video games και της απραξίας.


Αρχικά λειτούργησαν τρία τμήματα αυτά του μπάσκετ του βόλλεϋ και του τένις, ενώ πολύ αργότερα προσετέθη και αυτό του στίβου που πέραν της προοπτικής της  προσέλκυσης νέων παιδιών στην αγκαλιά του κλασσικού αθλητισμού, ήρθε να βοηθήσει σημαντικά και τα υπόλοιπα τμήματα, αφού είναι γνωστό ότι η γυμναστική που προσφέρουν τα αθλήματα του στίβου, βοηθούν σημαντικά τους αθλητές όλων ανεξαιρέτως των αθλημάτων.


Η μικρή αρχικώς ομάδα με την πάροδο του χρόνου μεγάλωσε όπως μεγάλωσε και ο αριθμός των παιδιών, που χρόνο με τον χρόνο πλησιάζαν  τον όμιλό μας, προκειμένου να ασχοληθούν με κάποιο από τα αθλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο ποσοστό των παιδιών μας περνούσαν από το ένα άθλημα στο άλλο, μεγαλώνοντας και κατασταλάζοντας σ΄αυτό που τα αντιπροσώπευε περισσότερο, επιβεβαιώνοντας και τις προσπάθειες των ανθρώπων της διοίκησης να διατηρήσουν κοντά στον αθλητισμό όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

 


Το τμήμα τένις ξεκίνησε με δύο quick γήπεδα και έναν προπονητή που πάσχιζε τότε να προσελκύσει παιδιά, αφ΄ενός γιατί  κυριαρχούσε η αντίληψη ότι το συγκεκριμένο άθλημα ήταν ακριβό και ελιτίστικο και αφετέρου διότι η περιοχή τότε δεν είχε ακόμη  την ανάπτυξη που γνώρισε αργότερα. Τα δύο γήπεδα έγιναν τρία με την προσθήκη ενός υποτυπώδους green set, για να προστεθεί το 2001 ένα ακόμη.Το 2006 με αφορμή την διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά juniors τα τρία παλαιότερα γήπεδα ανακατασκευάστηκαν πλήρως παίρνοντας την θέση τους 3 νέας τεχνολογίας green set, με καινούργιες μάλιστα υποδομές φωτισμού.

 

Το πρώτα βήματα υποδομών είχαν γίνει και  μάλιστα πλέον είχαν τελειοποιηθεί, αφού δίπλα στις εγκαταστάσεις του τέννις από το 2004 είχε κατασκευασθεί ένα τέλειο στάδιο, που διέθετε χλοοτάπητα, 8 κουλουάρ,  άρτιες υποδομές αποδυτηρίων και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Το όνειρο κάθε προπονητή τέννις, να έχει στην διάθεσή του υποδομές για την περαιτέρω εκγύμναση και ενδυνάμωση των αθλητών του, στον όμιλό μας ήταν πλέον γεγονός.


Πέραν των εγκαταστάσεων, στο τεχνικό κομμάτι ο όμιλος είχε την τύχη να συνεργασθεί με τον Σταύρο τον Μιχαλόπουλο (πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό και προπονητή της Δανιηλίδου) και να του εμπιστευθεί την τεχνική δ/νση του ομίλου, μια σχέση που κρατά εδώ και έξι χρόνια. Στο πλευρό του από τη πρώτη στιγμή που βρέθηκε στον όμιλο, βρίσκεται ο Στέλλιος ο Μπικάκης (παλαιός διακεκριμένος παίκτης), ενώ τα δύο τελευταία χρόνια το προπονητικό team συμπληρώνει η Μιχαήλ η Ναστάζια (πρωταθλήτρια Ελλάδος και παίκτρια του ομίλου μας).Οι ανάγκες πλέον του ομίλου και η ανάπτυξη του τμήματος είναι τέτοιες που επιβάλλουν την προσθήκη ενός ακόμη προπονητού από την νέα χρονιά, εκτός των partners που κατά καιρούς αποσχολούνται σ΄εμάς.Σε θέματα τεχνικής οργάνωσης (που όπως προείπαμε την αποκλειστική ευθύνη έχει ο τεχνικός δ/ντής σε συνεργασία με το συμβούλιο του τέννις),  βασικά η αρχή μας είναι να δίνουμε έμφαση σε όλη την πυραμίδα των ηλικιών και των δυνατοτήτων των παιδιών, ξεκινώντας από το mini tennis (που από πολύ νωρίς υιοθέτησε ο όμιλός μας) και καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες τόσο των juniors όσο και αυτές των ανδρών και γυναικών.’Ετσι  προωθούμε τα παιδιά αυτά που επιθυμούν, αλλά και μπορούν, στον πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου, μην απορρίπτοντας όμως και τα υπόλοιπα τα οποία προωθούμε σε δεύτερες αγωνιστικές ομάδες χαμηλότερων προδιαγραφών, με συμμετοχές σε ενωσιακά πρωταθλήματα.Τέλος η κατηγορία των παιδιών που έχουν σκοπό την απλή εκμάθηση του αθλήματος, ή απλώς την ψυχαγωγία καλύπτουν ένα κομμάτι των εγκαταστάσεων και του προπονητικού χρόνου, χωρίς να ξεφεύγει ο προγραμματισμός από το σαφώς προκαθορισμένο πλαίσιο.


Η προηγούμενη αναφορά στα προκαθορισμένα πλαίσια είχε να κάνει με την δέσμευση του ομίλου σε μια λειτουργία κοινωνικού χαρακτήρα όπου τα έσοδα από τις συνδρομές των παιδιών ή άλλες επιχορηγήσεις (ΓΓΑ, Δήμος,σπόνσορες) επανατροφοδοτούνται στο ακέραιο στους αθλητές μέσω της κάλυψης των εξόδων προπόνησης, συνοδείας, παροχών κλπ, προς την ικανοποίηση του στόχου που δεν είναι άλλος εκτός από την εξέλιξη και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους, με σκοπό την ανάδειξή τους τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε διεθνές επίπεδο.


Κοινώς ο όμιλός μας δεν προγραμματίζεται με βάση την επίτευξη μεγαλύτερων εσόδων (γι αυτό εξ΄άλλου δεν διαθέτει και μέλη με δικαίωμα χρήσης των γηπέδων) αλλά με βάση έναν σχεδιασμό συντήρησης μιας δεξαμενής-φυτώριου παιδιών και εξέλιξης αυτών που υπάρχουν οι προϋποθέσεις.


Ως όμιλος που κάνει χρήση των δημοτικών εγκαταστάσεων με παραχωρητήριο, φυσικά και διαθέτουμε ελεύθερα τα γήπεδα για χρήση από τους δημότες, σε ώρες όμως που δεν τα χρησιμοποιεί ο όμιλος, εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων. 


Με αυτό τον τρόπο οργάνωσης πετύχαμε σε μια πενταετία να δημιουργήσουμε αξιόμαχες αγωνιστικές ομάδες σε πολλές κατηγορίες ακόμη και αυτές των ανδρών και των γυναικών, να γίνει ο όμιλος μας ελκυστικός για πολλά παιδιά υψηλού πρωταθλητισμού, με αποτέλεσμα να δεχόμεθα πολλές αιτήσεις για μεταγραφές και τέλος να παρουσιάσουμε μια σειρά επιτυχιών και διακρίσεων αρκετά σημαντικές. Μη θέλοντας να αδικήσω τις προσπάθειες όλων των παιδιών μας, δεν κάνω αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων παρά μόνον των διακρίσεων που έχει πετύχει ο όμιλός μας τα τελευταία χρόνια.Ανδρες και γυναίκες στην Α1 (μετά την ενεργοποίηση εκ νέου των  Εθνικών κατηγοριών).

Μετάλλια  στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών γυναικών.

Πρώτες θέσεις στα πανελλήνια και πανελλαδικά πρωταθλήματα  juniors.

Πρώτες θέσεις σε διεθνή πρωταθλήματα.

Συμμετοχές παιδιών μας στις εθνικές ομάδες και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Επιλογή αρκετών παιδιών μας από το σύστημα υποστήριξης επιλέκτων της ομοσπονδίας.Στόχος μας για το μέλλον αποτελεί η περαιτέρω βελτίωση των εγκαταστάσεων μας με την προσθήκη δύο ακόμη γηπέδων τα οποία υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνουν και κλειστά, αφού και ο χώρος υπάρχει μετατρέποντας γήπεδα του μπάσκετ (τα οποία παρεπιπτόντως στεγάζονται πλέον σε ιδιόκτητα κλειστά) και διάθεση χορηγών να βοηθήσουν στην κατασκευή τους.


Τέλος σε επίπεδο λειτουργίας με τον προγραμματισμό και την οργάνωση που επιχειρούμε,  με την σταθερότητα του προπονητικού team , αλλά και τον εμπλουτισμό των φυτώριων μας, ευελπισθούμε σε ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης  και διακρίσεις έχοντας σαν εφόδιο  τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις που λίγοι όμιλοι στην Ελλάδα διαθέτουν.


 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση