Μητέρα Τσιτσιπά: "Πάντα ονειρευόταν μια τέτοια σχέση ο Στέφανος - Προσπαθούσε υπερβολικά με την Paula" (vid)
Η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, Julia Salnikova, έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στο ρωσικό BB Tennis, αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του γιου της και αξιολογώντας την τωρινή και την προηγούμενη σχέση του.
Η μητέρα του Στέφανου, μίλησε αρχικά για το ρόλο που έχει πλέον στην ομάδα, καθώς αυτή τη χρονιά τη βλέπουμε περισσότερο στους αγώνες και στις προπονήσεις του Έλληνα πρωταθλητή: "Στην καριέρα του ως junior, ήμουν αυτή που ταξίδευε μαζί του, προετοιμαζόταν για αγώνες και δούλευε πάνω σε τακτικές και στρατηγική. Ήμασταν πολύ κοντά και καταλαβαινόμασταν χωρίς λόγια.
Όταν άρχισε να μεγαλώνει ο Στέφανος, χρειάστηκε κάτι νέο. Για χρόνια αμφέβαλλε και δεν ήθελε να με ακούει. Κάποιες φορές με άφηνε να βοηθάω και κάποιες άλλες όχι. Από φέτος νιώθω ξανά τη δεμένη τενιστική σχέση μαζί του και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη. Ακούει σχεδόν όλες τις συμβουλές μου, αλλά γενικά εγώ μιλάω λίγο, δεν χρειάζεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια."
Για τη συνεργασία του με τον πατέρα του και το που βρίσκεται τώρα η σχέση τους, είπε: "Το μόνο που έπρεπε να συμβεί πριν ήταν να πάρει μια πρωτοβουλία ο Στέφανος και αυτό συνέβη. Τώρα θα βαθμολογούσα τη σχέση τους με 7,5 στα 10. Πριν ήταν και στο 9, αλλά ήταν υπερβολικά έντονη συναισθηματικά και κατέληγε να τους καταστρέφει."
"Πάντα ονειρευόταν μια τέτοια σχέση"
Μέρος της συνέντευξης ήταν αφιερωμένο στη σύντροφο του Τσιτσιπά, Kristen Thoms, που θεωρεί ότι τον έχει βοηθήσει σε πολλά επίπεδα.
"Έχουμε έναν εντελώς άμεσο διάλογο τώρα, παλιότερα ποτέ δεν ξεκινούσε βαθιές συζητήσεις. Τώρα ο ίδιος τις ξεκινάει, προτείνει να μιλήσουμε για τένις ή άλλα πράγματα. Πιστεύω ότι έχει ωριμάσει από κάθε άποψη και επίσης τον έχει βοηθήσει πολύ η παρουσία της συντρόφου του. Του έχει προσφέρει μια συναισθηματικά πολύ άνετη ζωή. Νιώθω λες και τη γνωρίζω 90 χρόνια. Είναι πολύ γλυκό κορίτσι, καταλαβαίνει από τένις, έπαιξε στο κολέγιο, ενώ τώρα έχει χτίσει τη δική της καριέρα στο μάρκετινγκ."
Αποκάλυψε και πως προτιμούν αμφότεροι παραδοσιακές μεθόδους επικοινωνίας, κάτι που δεν βρίσκεται εύκολα στις μέρες μας: "Επικοινωνούν ακόμα και μέσω επιστολών. Δεν μιλούν μόνο στο τηλέφωνο ή με μηνύματα, γράφουν πραγματικά γράμματα. Ο Στέφανος πάντα ονειρευόταν μια τέτοια σχέση και αυτή ήρθε."
Έκανε και σύγκριση με την προηγούμενη σχέση του, με την Paula Badosa, η οποία είχε και αρκετό "drama" μετά τον χωρισμό τους, που πέρασε στη δημόσια σφαίρα: "Προσπαθούσε υπερβολικά. Σ' αυτή την ηλικία τα πράγματα πρέπει να έρχονται πιο φυσικά και αληθινά. Οι προσπάθειες έρχονται αργότερα, όταν υπάρχουν παιδιά, ευθύνες...
"Είχε αρχίσει να πιέζεται μέσα σ' αυτή τη σχέση. Στην πραγματικότητα, είχε ανάγκη από μια συγκεκριμένη αίσθηση κενού και προσωπικού χώρου γύρω του. Κυρίως, από μια 'σιωπή' σε σχέση με τις φωτογραφίες που ανέβαζαν ασταμάτητα και στις οποίες έδιναν τεράστια σημασία, καθώς και με τα media στα οποία βρίσκονταν συνεχώς εκτεθειμένοι. Παρόλο που έλεγε ότι όλα αυτά του άρεσαν πολύ, ότι τον ευχαριστούσαν και ότι του ταίριαζαν, και παρόλο που η Paula δίπλα του φαινόταν υπέροχη. Ωστόσο, γνωρίζοντάς τον βαθύτερα, και επειδή είναι εσωστρεφής άνθρωπος, όλα αυτά συσσωρεύονταν μέσα του, δεν περνούσαν χωρίς να αφήνουν το αποτύπωμά τους."
"Ο Στέφανος δέχθηκε μπούλινγκ μικρός"
Για το μπούλινγκ που βίωσε σε παιδική ηλικία ο Στέφανος, είπε: "Ήταν εσωστρεφής από μικρός και τα άλλα παιδιά δεν καταλάβαιναν τα ενδιαφέροντά του ούτε τον τρόπο που ήταν. Ναι, υπέστη μπούλινγκ. Η δική μου στάση από παιδί είναι να μην υποχωρείς. Όμως, ο σύζυγός μου είχε τη σοφία να πει όχι. Τον αλλάξαμε απλώς τάξη και όλα άλλαξαν. Τα άλλα παιδιά ήθελαν να συνεχίσουν να τον βλέπουν ως το παιδί που μπορούσαν να πειράζουν, αλλά στη νέα τάξη τον υποδέχθηκαν ήδη με το κύρος που άρχιζε να αποκτά χάρη στο τένις."
Όσον αφορά τον χαρακτήρα του, είπε: "Είμαι περήφανη γιατί είναι καλός άνθρωπος. Ό,τι και αν λέει ο κόσμος, εγώ ξέρω ότι είναι καλός άνθρωπος. Ξέρω τι μπορεί να είναι και τι δεν μπορεί να είναι. Δεν είναι πολύ ανοιχτός στην επικοινωνία, αλλά αν αγγίξεις κάποιες από τις πνευματικές του 'χορδές', και υπάρχουν αρκετές από αυτές, είναι πολύ ευγνώμων."
Τέλος, αποκάλυψε ότι η μικρή κόρη της οικογένειας Τσιτσιπά, Ελισάβετ, σταμάτησε να παίζει τένις, γιατί δεν άντεξε το βάρος που είχε ως αδερφή του Στέφανου. Θυμίζουμε πως τα τρία αδέρφια, ο Στέφανος, ο Πέτρος και ο Παύλος, είναι όλοι τους επαγγελματίες τενίστες.

