Τσιτσιπάς: "Δεν φιλτράρω τα λόγια μου, το κοινό θέλει την αλήθεια"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Instagram / @stefanostsitsipas98
tn team Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 - 16:06

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για το περιοδικό DownTown, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στις επιθέσεις που έχει δεχτεί και στη φιλοσοφία του να είναι αληθινός και να μην φιλτράρει τις σκέψεις του, ενώ μίλησε μεταξύ άλλων για την Ελλάδα, που την "κουβαλάει" και την εκπροσωπεί με υπερηφάνεια σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται, καθώς και για την κοπέλα του, Θεοδώρα, που έχει φέρει ισορροπία στη ζωή του.

"Το κοινό θέλει την αλήθεια. Για μένα η διπλωματία από κάποιο σημείο και μετά γίνεται γελοία. Να απαντάς με τρόπο που σε σώζει συνεχώς και σε κάνει να φαίνεσαι τέλειος στα μάτια των άλλων. Αν είναι να πω κάτι που νιώθω πολύ βαθιά, κάτι που πιστεύω, θα το κάνω χωρίς φίλτρο. Όπως έγινε και πρόσφατα στο Twitter και δεν νιώθω τύψεις. Δεν δίνω σημασία, έχω ξαναπεί ότι μου φαίνεται αστείος ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος αντιδράει, διότι οι προθέσεις μου είναι καλές και δεν εναντιώνονται σε κάποιον. Για μένα, το να είμαι αυθεντικός είναι πολύ σημαντικό", είπε ο Στέφανος στο DownTown και στη Βίκυ Γεωργάτου.

Ο Στέφανος αναφέρθηκε και στην μεγάλη αγάπη που έχει για την πατρίδα του, την Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί  κάθε εβδομάδα στα τουρνουά που αγωνίζεται στο εξωτερικό: "Κουβαλάω την Ελλάδα παντού! Έχω μια ξεχωριστή σχέση με τη χώρα μου, είμαι πιστός πρέσβης, νιώθω τρομερή υπερηφάνεια που μπορώ και βοηθάω με το τένις μου την Ελλάδα του αύριο. Είναι ωραίο να παίρνεις αγάπη για κάτι που έχεις δημιουργήσει από το μηδέν. Είναι ωραίο να φτάνεις μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open, αλλά για να πω την αλήθεια στοχεύω ψηλότερα."

Για τις πολλές φιλοδοξίες και ανησυχίες που έχει στη ζωή εκτός του τένις, ανέφερε: "Υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο εκτός γηπέδων για να κάνω κάτι δημιουργικό. Να πάω να σπουδάσω, να μάθω κάτι καινούργιο, να αναπτύξω κάποια νέα δεξιότητα. Να γίνω πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος. Πέρα από αυτό, ωστόσο, το τένις με έχει φέρει εκεί που με έχει φέρει."

Για την οικογένειά του, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του, είπε: "Το να βρίσκομαι μαζί τους με ανεβάζει πολύ, μου δίνει μια άλλη οπτική της ζωής. Αισθάνομαι αγάπη και ασφάλεια όταν είμαι δίπλα τους. Ξέρω ότι με αγαπούν και αυτό που συμβαίνει είναι πάρα πολύ όμορφο. Το εκτιμώ που είμαστε τόσο δεμένοι και είναι συνεχώς κοντά μου. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μου. Απλώς πολλές φορές μπορεί να γίνει κουραστικό. Θέλω να απομονώνομαι μερικές φορές."

Τέλος, ο Στέφανος μίλησε και για την σύντροφό του, Θεοδώρα Πεταλάς, για την οποία δεν μιλάει συχνά και γενικότερα έχει καταφέρει να διατηρήσει τη σχέση τους μακριά από τα πολλά φώτα της δημοσιότητας:

"Γνωριζόμαστε εδώ και τρία χρόνια, μέσω οικογενειακών φίλων. Πρωτοσυναντηθήκαμε στη Νέα Υόρκη και μου άρεσε πολύ ως κοπέλα, αλλά ήμουν ντροπαλός τότε και δεν εξέφρασα τα συναισθήματά μου. Πριν από δύο χρόνια, όμως, πάλι στη Νέα Υόρκη, της ζήτησα να βγούμε ραντεβού, να πάμε στο Μπρούκλιν για φωτογραφίες και νομίζω ότι της άρεσε. Έβγαλα μερικές φωτογραφίες, οι οποίες μέχρι και σήμερα είναι οι αγαπημένες μου. Είναι ένας άνθρωπος που με έχει στηρίξει πολύ, με έχει φέρει σε φοβερή ισορροπία και τρέφω πολλά συναισθήματα για εκείνη. Μας δυσκολεύει λίγο η απόσταση, γιατί μένει στο Λονδίνο τώρα, αλλά δεν μας έχει φέρει και σε εξτρίμ καταστάσεις. Έρχεται σε κάποια τουρνουά για να με υποστηρίξει και να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί. Είναι η καλύτερή μου φίλη. Μιλάμε κάθε μέρα, εδώ και 2-3 χρόνια. Δεν νομίζω να έχει περάσει μια μέρα που να μην έχουμε μιλήσει, η χημεία είναι πολύ καλή. Παίζει και η ίδια τένις. Όταν παίζω μαζί της, είναι η αγαπημένη μου στιγμή στο γήπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots