Πένθος για τον Del Potro - απεβίωσε ο πατέρας του

 
Juan Martin Del Potro
Juan Martin Del Potro Φωτογραφία: Instagram (@delpotrojuan)
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 - 22:50

Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Juan Martin Del Potrο, καθώς ο Αργεντινός τενίστας "έχασε" τον πατέρα του, στην ηλικία των 63 ετών.

Όπως δημοσιεύουν τα μέσα της Αργεντινής, ο Daniel Horacio Del Potro, πατέρας του πολύ γνωστού τενίστα, "έφυγε" σήμερα από τη ζωή, στην ηλικία των 63 ετών.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν αρκετά σοβαρή τους τελευταίους μήνες και στα μέσα του Δεκέμβρη, έκανε μια εγχείρηση στην καρδιά του σε κλινική του Μπουένος Άιρες.

Ο Daniel Horacio ήταν κτηνίατρος στο επάγγελμα και μαζί με τη σύζυγό του, Patricia Lucas, είχαν ακόμα μια κόρη, τη Julieta. Πάντα κρατούσε χαμηλό προφίλ και δεν πραγματοποιούσε πολλές δημόσιες εμφανίσεις.

Ο Del Potro, ο οποίος διατηρούσε πάντα πολύ καλές σχέσεις με τους γονείς του, είχε πει πως συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό και εκείνοι στην απόφασή του να συνεχίσει να παίζει, με ένα όνειρό του να είναι να τους πάρει μαζί του σε κάποιο τουρνουά όταν επιστρέψει.

"Ακόμα περιμένω να καταφέρω να πείσω τους γονείς μου να έρθουν σε κάποιο τουρνουά να με δουν. Ποτέ δεν με είδαν σε κάποιο τουρνουά, μόνο στο Davis Cup εδώ (στην Αργεντινή). Είναι κάτι που δεν με αφήνει να ηρεμήσω και να τα παρατήσω. Νιώθω πως πρέπει να παίξω ξανά, να πάρω τον πατέρα μου και τη μητέρα μου και να τους συστήσω στον Roger (Federer). Είναι κάτι που πάντα μου δίνει δύναμη να συνεχίσω."

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρωταθλητής του US Open του 2009, είχε μιλήσει για το πόσο σημαντική ήταν η στήριξη που είχε από τους γονείς του: "Από την αρχή ο πατέρας μου και η μητέρα μου έκαναν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μπορώ να ταξιδεύω. Ο πατέρας μου είναι κτηνίατρος και η μητέρα μου φιλόλογος. Μου μεταβίβασαν αυτή τη νοοτροπία που είχαν για τη δουλειά. Υπήρχαν φορές που είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μαζί μου, αλλά δεν ήθελαν να αφήσουν τις δουλειές τους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots