Ο Έλληνας της ομογένειας που στηρίζει χορηγικά τη Βαλεντίνη και τον Μιχάλη

 
Ο Έλληνας της ομογένειας που στηρίζει χορηγικά τη Βαλεντίνη και τον Μιχάλη
tennisnews team Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 - 14:01

Ο Harry Manaras είναι ένας Έλληνας της Μελβούρνης, που έχει βοηθήσει με διάφορους τρόπους όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που έχουν αγωνιστεί στα τουρνουά της Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια. Πλέον, έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό και ως χορηγός, στηρίζοντας προς το παρόν τις προσπάθειες της Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και του Μιχάλη Περβολαράκη, προαναγγέλοντας τη στήριξη και άλλων παικτών, με μεγάλο στόχο να βοηθήσει κάθε παιδί από την Ελλάδα που ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας!

Ο Harry, ο οποίος είναι φίλος του τένις από πολύ μικρή ηλικία, έχει αναπτύξει προσωπική σχέση τα τελευταία χρόνια με τους κορυφαίους και τις κορυφαίες εκπροσώπους του ελληνικού τένις, καθώς τους βοηθάει κάθε φορά που ταξιδεύουν στην Αυστραλία.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

I am proud to announce that I have partnered up with @collingsrealestate based in Melbourne, Australia. Collings Real Estate pride themselves on efficient and effective digital marketing campaigns that utilise the latest technology to showcase property across many real estate and social media platforms, in order to target the right audience. These strategies include carefully directed, cutting edge videography, heavily targeted social media ads, individual property websites and search engine optimisation. For all your real estate needs in Melbourne, Australia get in touch with the team. A special thank you to @harrymanaras & @christiangravias for making this possible. #collingsrealestate #sponsored @collingsrealestate

Una publicación compartida por Valentini Grammatikopoulou (@valentini.gr) el

Πλέον, ως διευθυντής της εταιρείας ακινήτων Collings Real Estate, είναι σε θέση να προσφέρει και μια πολύ σημαντική χορηγική βοήθεια σε κάποιους αθλητές, ξεκινώντας αυτό το σπουδαίο εγχείρημα με τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και τον Μιχάλη Περβολαράκη και στην επικοινωνία που είχαμε μας διαβεβαίωσε πως αυτό ήταν μόνο η αρχή!

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

I am proud to announce that I have partnered up with @collingsrealestate based in Melbourne, Australia. Collings Real Estate pride themselves on efficient and effective digital marketing campaigns that utilise the latest technology to showcase property across many real estate and social media platforms, in order to target the right audience. These strategies include carefully directed, cutting edge videography, heavily targeted social media ads, individual property websites and search engine optimisation. For all your real estate needs in Melbourne, Australia get in touch with the team. A special thank you to @harrymanaras & @christiangravias for making this possible. #collingsrealestate #partnership #sponsorship #realestate #melbourne #australia

Una publicación compartida por Michalis Pervolarakis (@pervolarakism) el

Ευχαριστούμε τον Harry για την πολύ όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Μπορείς να μας συστηθείς; Λίγα λόγια για την οικογένειά σου - από ποιο μέρος της Ελλάδας κατάγεστε;

"Είμαι 26 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Εργάζομαι ως διευθυντής της δικής μου εταιρείας ακινήτων, που ονομάζεται Collings Real Estate, και εδρεύει επίσης στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η οικογένειά μου αποτελείται από τη μητέρα μου, Vicki (Βασιλική στα Ελληνικά) που γεννήθηκε στο Αγρίνιο και τον μικρό μου αδερφό Nicholas (Νίκος στα Ελληνικά), που γεννήθηκε εδώ στη Μελβούρνη.

Κατάγομαι από το Αγρίνιο της Ελλάδας και συγκεκριμένα από μια μικρή πόλη που ονομάζεται Γαβαλού και είναι λίγο έξω από το Αγρίνιο. Ακόμα και από τη Μελβούρνη, υποστηρίζω τον Παναιτωλικό στο ποδόσφαιρο."

Ποια είναι η σχέση σου με το τένις; Και ποια ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησες έναν αγώνα;

"Είμαι ενθουσιώδης fan και αγαπώ το άθλημα. Παίζω μερικές φορές την εβδομάδα στο τοπικό club. Σέβομαι το άθλημα και το λατρεύω πολύ. Ο πρώτος αγώνας που θυμάμαι να βλέπω ήταν όταν ήμουν περίπου 3-4 ετών. Ήμουν στο σπίτι των παππούδων μου και έπαιζε ο Mark Philippoussis, που ήταν ιδιαίτερο για μένα επειδή υπήρχε αυτή η ελληνοαυστραλιανή σύνδεση με τον Mark, ήταν και εκείνος ένας Έλληνας που μεγάλωσε στη Μελβούρνη. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος ήταν ο αντίπαλός του, αλλά θυμάμαι το τεράστιο σερβίς του Mark, που ήταν πολύ ψυχαγωγικό."

Γνωρίζουμε πως είσαι μεγάλος θαυμαστής του Στέφανου και πως τον έχεις βοηθήσει από τότε που ήταν στα junior. Μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα γι' αυτό;

"Δεν είμαι απλά φίλος ή fan του Στέφανου. Είμαι fan και φίλος όλων των Ελλήνων παικτών και παικτριών, καθώς εκτιμώ αυτό που κάνουν. Όσον αφορά τον Στέφανο και τον Απόστολο, τα χρόνια που ήταν στα junior έκανα ό,τι μπορούσα για εκείνους. Όχι επειδή ήξερα ότι θα είναι μελλοντικός Top 10 παίκτης, αλλά επειδή ήθελα να βοηθήσω όσο μπορούσα, γνωρίζοντας καλά τις οικονομικές επιβαρύνσεις του tour, ειδικά για κάποιον που δεν είναι στο Top 100 της ATΡ ή της WTA.

Οι παίκτες στα junior αγωνίζονται χωρίς να κερδίζουν χρηματικά έπαθλα και κυριολεκτικά πρέπει οι γονείς τους να χρηματοδοτούν τις καριέρας τους. Οπότε ήξερα ότι μπορούσα να τους προσφέρω σημαντική βοήθεια και υποστήριξη, που περιλάμβανε προτάσεις για τη διαμονή τους, μεταφορές από και προς το αεροδροιο, ακόμα και μεγάλες διαδρομές για το τουρνουά junior του Traralgon, που απέχει 3 ώρες από τη Μελβούρνη. Αν μπορούσα να τα ξανακάνω όλα αυτά, θα ήθελα να τα κάνω, όχι μόνο για τον Στέφανο και τον Απόστολο, αλλά και για τους πολλούς ανερχόμενους Έλληνες παίκτες, στο παρόν και στο μέλλον."

Πώς πήρες την απόφαση να βοηθήσεις τη Βαλεντίνη και τον Μιχάλη; Πες μας μερικά πράγματα γι' αυτό και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύεις να τους βοηθήσεις.

"Η απόφαση πάρθηκε πριν χρόνια, να βοηθήσω και να στηρίξω όσους περισσότερους Έλληνες παίκτες μπορώ, ακόμα και αν δεν είναι οικονομική βοήθεια. Όπως ακριβώς και σε μια επαγγελματική καριέρα στο τένις, η ανάπτυξη μιας επιχείρησης ακινήτων απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά, αφοσίωση και θυσίες. Η σκληρή δουλειά μου τώρα αρχίζει να αποδίδει, γι' αυτό και θέλω να αρχίσω να βοηθάω όσο περισσότερους Έλληνες μπορώ. Μακάρι η επιχείρηση να ήταν εκεί όταν ήταν νεότεροι ο Στέφανος και η Μαρία, ώστε να μπορούσα να τους βοηθήσω οικονομικά. Πλέον και οι δυο είναι σε καλή κατάσταση και έχουν μια σταθερότητα στις απολαβές τους, που την αξίζουν και οι δυο γιατί έχουν εργαστεί σκληρά για να το πετύχουν.

Με τη Βαλεντίνη και τον Μιχάλη η κατάσταση είναι διαφορετική, γιατί δε βρίσκονται στο Top 100 ακόμα και παλεύουν εβδομάδα με τη βδομάδα, παίζοντας σε τουρνουά στα οποία τα χρηματικά έπαθλα είναι πολύ λίγα, με αποτέλεσμα κάποιεες εβδομάδες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα απ' αυτά που κερδίζουν, για πτήσεις και διαμονή. Η Βαλεντίνη έχει παίξει στο παρελθόν στα προκριματικά του Australian Open και της επέτρεψα να μείνει στο σπίτι μου για όσο χρειαζόταν. Το ίδιο ισχύει και για τον Μιχάλη, που ήρθε εδώ τον Ιανουάριο και έμεινε στο σπίτι μου δωρεάν μαζί με τον προπονητή του. Ήρθε στη Μελβούρνη μετά από το ATP Cup, καθώς συνεργάστηκε με το Australian Open ως hitting partner και αργότερα πήγε στην Τασμανία, όπου είχε μερικά φανταστικά αποτελέσματα για τα Challenger του Burnie και του Launceston.

Οπότε αποφάσισα να χρηματοδοτήσω τη Βαλεντίνη και τον Μιχάλη, καθώς γνωρίζω τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό στις καριέρες τους. Παρακολουθώ επίσης τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, καθώς και τη νεότερη Μιχαέλα Λάκη, για να προσφέρω μια μικρή βοήθεια, ενώ θέλω επίσης να προσφέρω κάτι και στην Team Greece για το ATP Cup, ειδικά προς τους Πέτρο Τσιτσιπά, Μάρκο Καλοβελώνη και Αλέξανδρο Σκορίλα. Ελπίζω να μην το διαβάσουν αυτό για να μπορέσω να τους κάνω έκπληξη!

Τέλος, έχοντας μετατρέψει την Collings Real Estate σε μια εταιρεία ακινήτων παγκόσμιας κλάσης, ονειρεύομαι να κάνω μεγάλα πράγματα για το ελληνικό τένις, που περιλαμβάνουν την υποστήριξη κάθε παιδιού που ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας μια μέρα. Πιστεύω πως χρειάζεται να υπάρξει μια αλλαγή, η οποία ίσως μπορεί να σχετίζεται με τη δημιουργία μιας επίσημης Ελληνικής Ομοσπονδίας Τένις που θα είναι ανεξάρτητη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή."

Πώς είναι η κατάσταση στη Μελβούρνη τώρα και τι πιστεύεις ότι θα γίνει στο Australian Open της επόμενης χρονιάς;

"Η κατάσταση τώρα στη Μελβούρνη είναι δύσκολη. Βρισκόμαστε στην 5η εβδομάδα από τις 6 εβδομάδες της 4ης φάσης του lockdown και είναι πολύ δύσκολα για όλους. Τα υπόλοιπα μέρη της Αυστραλίας είναι εντάξει, οπότε είμαι 100% αισιόδοξος πως το ATP Cup και τα τουρνουά της WTA για τις πρώτες δυο εβδομάδες του Ιανουαρίου θα γίνουν και θα υπάρχουν θεατές σχεδόν σε πλήρη χωρητικότητα.

Όσον αφορά τη Μελβούρνη, είμαι σίγουρος πως θα γίνει το Australian Open την 3η και την 4η εβδομάδα του Ιανουαρίου, ωστόσο θα έχει περιορισμένο αριθμό φιλάθλων ανά ημέρα και δυστυχώς δε θα έχει ξένους φιλάθλους, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι πάρα πολύ αυστηροί σε όλη την Αυστραλία και πιστεύω πως θα παραμείνει έτσι."

Μπορείτε να βρείτε τον Harry στο Instagram

H Collings Real Estate στο Instagram

*Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την 31η Αυγούστου 2020

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots