O πρώτος θρίαμβος του Rafa στη Ρώμη (vid)

 
O πρώτος θρίαμβος του Rafa στη Ρώμη (vid)
O πρώτος θρίαμβος του Rafa στη Ρώμη (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 - 21:34

Η πρώτη εμφάνιση του Rafael Nadal στο Master της Ρώμης το 2005 ήταν αξέχαστη. Αυτό όμως που θα θυμούνται οι περισσότεροι φίλαθλοι από την εν λόγω πορεία ήταν η νίκη του Ισπανού στον σπουδαίο τελικό απέναντι στον Guillermo Coria, που κράτησε πάνω από 5 ώρες.

Ο Nadal συμμετείχε στην διοργάνωση όντας 18 ετών, φτάνοντας έπειτα από μεγάλες εμφανίσεις στον τελικό του Internazionali BNL d' Italia. Απέναντι του είχε βρεθεί ο Guillermo Coria, τον οποίο κέρδισε σε ένα ανεπανάληπτο ματς διάρκειας 5 ωρών και 14 λεπτών, με 6-4, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (6).

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Έπαιξα σήμερα έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες της ζωής μου", είχε πει ο Nadal έπειτα από τον τρομερό τελικό που πραγματοποιήθηκε 9 Μαΐου το 2005.

Παρότι βρισκόταν σε τόσο νεαρή ηλικία, ο Rafa είχε αποδείξει πως είναι αρκετά ικανός για να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Είχε γίνει μάλιστα ο 2ος νεότερος πρωταθλητής στην σειρά ATP Masters 1000 περίπου 2 εβδομάδες νωρίτερα από την Ρώμη. Ήταν στα πλαίσια της διοργάνωσης του Monte-Carlo, όπου και εκεί είχε κερδίσει τον Coria, με τελικό σκορ όμως 3-1.

Από νεαρή ηλικία ο Nadal ξεχώριζε για το μαχητικό του πνεύμα και την τρομερή επιμονή του. Στον τελικό απέναντι σε ένα τόσο έμπειρο παίχτη όπως ο Coria, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, ενώ βρισκόταν στο καθοριστικό 5ο σετ πίσω με 0-3.

"Νομίζω ότι ο κόσμος ήταν πολύ σημαντικός για εμένα σήμερα. Μου έδωσε ενέργεια ενώ ήμουν πίσω με 0-3. Για αυτό κατάφερα να κερδίσω τον αγώνα" πρόσθεσε στις δηλώσεις του στην καθιερωμένη on-court συνέντευξη μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Μέχρι και τώρα ο Ισπανός παραμένει ο νεότερος πρωταθλητής στην Ρώμη, δείχνοντας από πολύ νωρίς τις δυνατότητες του, ενώ είναι και 1ος στις κατακτήσεις τίτλων στη διοργάνωση, με συνολικά 9 τρόπαια. Το 2005 ήταν επίσης η χρονιά που κατέκτησε και το 1ο του Grand Slam στο Roland Garros.

"Ήμουν πραγματικά έκπληκτος με την ταχύτητα και με τα χτυπήματα του. Νομίζω ότι υπάρχουν λίγοι παίκτες που μπορούν να χτυπήσουν τόσο δυνατά στο tour", είχε πει με την σειρά του ο Coria αναφερόμενος στον νεαρό Nadal.

Δείτε τα εκτεταμένα στιγμιότυπα του τελικού:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots