Rafa Nadal: Ο πρώτος τίτλος στο Monte-Carlo (vid)

 
Rafa Nadal: Ο πρώτος τίτλος στο Monte-Carlo (vid)
Rafa Nadal: Ο πρώτος τίτλος στο Monte-Carlo (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 - 22:00

Tο 2005, στην ηλικία των 18 ετών, ο Rafael Nadal στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής στο Monte-Carlo Masters. Ο Ισπανός κατάφερε να "εκθρονίσει" τον Guillermo Coria, No.9 τότε στον κόσμο, ξεκινώντας από το Μονακό τη μεγαλύτερη κυριαρχία σε μια επιφάνεια που έχει υπάρξει ποτέ στο άθλημα! 

Ο Nadal έφτασε στο Monte-Carlo το 2005 έχοντας παίξει πολύ καλό τένις στο ξεκίνημα της σεζόν. Παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του, τα 18 του μόλις χρόνια. Είχε κατακτήσει τους τίτλους στα χωμάτινα Brasil Open και Acapulco Open, ενώ είχε φτάσει και στον τελικό του Miami Open, όπου ηττήθηκε στα 5 σετ από το Νο.1 του κόσμου, Roger Federer.

Προκρίθηκε για 2ο συνεχόμενο Masters σε τελικό, στο Monte-Carlo, ξεπερνώντας τα εμπόδια δυνατών παικτών, όπως ήταν οι Gael Monfils, Richard Gasquet αι Gaston Gaudio. Σε 5 αναμετρήσεις μέχρι να φτάσει στον τελικό, είχε απωλέσει μόλις ένα σετ (από τον Gasquet στα ημιτελικά).

Στον τελικό περίμενε τον 18χρονο Ισπανό ο υπερασπιστής του τίτλου και φιναλίστ για 3η φορά στη διοργάνωση, Guillermo Coria, ο οποίος βρισκόταν στο Νο.9 του κόσμου τότε, ενώ ήταν αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους στο χώμα, γενικά γι' αυτή τη δεκαετία.

Coria και Nadal είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και 2 χρόνια πριν σ' αυτή τη διοργάνωση, στην πρώτη παρουσία του Rafa στο Masters του Monte-Carlo, με τον Αργεντινό να παίρνει τη νίκη τότε έπειτα από δυο κλειστά σετ.

Ο Coria γνώριζε τι αντιμετώπιζε και πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο ματς, με τον Ισπανό να παίρνει τη νίκη σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες, με 6-3, 6-1, 0-6, 7-5, για να κατακτήσει το πρώτο Masters τουρνουά της καριέρας του.

Να σημειωθεί πως απ' αυτό το τουρνουά, ξεκίνησε και το ανεπανάληπτο σερί των 81 νικών στο χώμα από τον Nadal, καθώς την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα είχε ηττηθεί στα προημιτελικά του Valencia Open στην Ισπανία. Η επόμενη ήττα του στην αγαπημένη του επιφάνεια ήρθε τον Μάιο του 2007 στο Αμβούργο, από τον Federer.

Σε ηλικία 18 ετών και 318 ημερών, ο Nadal είναι ο 2ος νεότερος πρωταθλητής Masters στην ιστορία, μετά από τον Michael Chang, που είχε κερδίσει το Rogers Cup στο Τορόντο όταν ήταν 18 ετών και 157 ημερών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots