Όταν ο Federer κέρδισε τον Ljubicic στο Ρότερνταμ (vid)

 
Όταν ο Federer κέρδισε τον Ljubicic στο Ρότερνταμ (vid)
Όταν ο Federer κέρδισε τον Ljubicic στο Ρότερνταμ (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 - 20:14

Με αφορμή την επιστροφή του Roger Federer στο Ρότερνταμ, το History Corner γυρνάει πίσω στο 2005, όταν ο Ελβετός τενίστας είχε κατακτήσει τον τίτλο στην Ολλανδία, κερδίζοντας έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό τον σημερινό προπονητή του, Ivan Ljubicic.

Πριν από 13 χρόνια, στις 20 Φεβρουαρίου του 2005, ο Roger Federer κέρδισε τον Ivan Ljubicic με 5-7, 7-5, 7-6 (5) και αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής στο ABN AMRO World Tennis Tournament του Ρότερνταμ.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα επιτέλους εδώ", είχε δηλώσει ο 23χρονος τότε Federer, o οποίος αγωνιζόταν για 5η συνεχόμενη χρονιά στο τουρνουά του Ρότερνταμ και ήταν φιναλίστ στο τουρνουά του 2001.

Ο Ljubicic είχε κάνει καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση και έχασε ευκαιρίες για να προηγηθεί με break στο ξεκίνημα και στα μέσα του 1ου σετ. Παρόλο που δεν εκμεταλλεύτηκε καμία απ' αυτές, διατήρησε την ψυχραιμία του και τελικά "έσπασε" το σερβίς του καλύτερου τενίστα του κόσμου στο 11ο game, για να προηγηθεί με 6-5 και να πάρει το 1ο σετ 4 πόντους αργότερα.

Ο Federer ανέβασε το επίπεδό του από το 2ο σετ μέχρι και το τέλος του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει break στο σερβίς του Κροάτη, παρά τις πολλές ευκαιρίες που είχε. Τελικά, όταν ο Ljubicic σέρβιρε για να μείνει στο σετ και ήταν πίσω με 6-5, το break έγινε από τον Ελβετό, που έστειλε τον τελικό σε 3ο σετ.

Εκεί και οι δυο στηρίχθηκαν στα σερβίς τους και κανείς δεν κατάφερε να φτάσει σε break point. Τελικά έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, όπου ο Federer δημιούργησε πρώτος match point στο σερβίς του και ο Ljubicic έκανε λάθος με το forehand, για να ολοκληρωθεί ο "μαραθώνιος" τελικός έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 15ος συνεχόμενος κερδισμένος τελικός για τον Federer, που από τον Οκτώβριο του 2003 έως τον Οκτώβριο του 2005, σημείωσε ένα εντυπωσιακό σερί 24 διαδοχικών νικών σε τελικούς στο tour.

Ήταν επίσης ο 24ος τίτλος της καριέρας του και ο 1ος που κέρδισε στο Ρότερνταμ. Τα επόμενα χρόνια κατέκτησε άλλη μια φορά το ABN AMRO World Tennis Tournament, το 2012, όταν είχε κερδίσει στον τελικό τον Juan Martin Del Potro (6-1, 6-4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots