H πρώτη νίκη του Nadal στην ΑΤΡ (vid)

 
H πρώτη νίκη του Nadal στην ΑΤΡ (vid)
H πρώτη νίκη του Nadal στην ΑΤΡ (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 - 13:04

Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια, ο Rafael Nadal έγινε ένας από τους νεότερους παίκτες στην ιστορία του τένις, που κέρδισε αγώνα σε τουρνουά της ΑΤΡ. Το κατάφερε στην αγαπημένη του επιφάνεια, στο χώμα, και στο αγαπημένο του μέρος, στη Μαγιόρκα.

Ήταν μόλις 15 ετών, το ταλέντο του όμως ήταν ευδιάκριτο. O λόγος για τον Rafael Nadal, που σήμερα αποτελεί σύμβολο όχι μόνο για το νησί της Μαγιόρκα, αλλά για ολόκληρο τον ισπανικό αθλητισμό.

Το 2002, οι διοργανωτές του Majorca Open προσέφεραν μια wild card στο νεαρό τότε Rafa και εκείνος τους δικαίωσε πολύ σύντομα. Ήταν 29 Απριλίου 2002, όταν ο Nadal κέρδισε τον Παραγουανό Ramon Delgado με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης της International Series του ATP Tour.

Ο Delgado βρισκόταν στο Νο81 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτή ήταν η πρώτη Top 100 νίκη για τον 15χρονο Rafa, που ήταν στο Νο762 του κόσμου τότε (την επόμενη εβδομάδα ανέβηκε στο Νο588).

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε τουρνουά της ATP για τον Nadal, που σήμερα πλησιάζει αισίως τις 800 νίκες καριέρας (σήμερα, 29 Απριλίου 2016, έχει 789 νίκες και 166 ήττες στην καριέρα του σε διοργανώσεις της ATP). Ο Rafa έγινε επίσης ο 9ος παίκτης στην ιστορία του τένις που κέρδισε αγώνα ΑΤΡ πριν γίνει 16 ετών.

"Ήθελα να βγω εκεί έξω και να παίξω καλά. Ήξερα πως θα είναι δύσκολος αγώνας, αλλά έκανα το παιχνίδι μου. Νομίζω πως έπαιξα καλά, κράτησε τη μπάλα βαθιά στο γήπεδο και διατήρησα τον έλεγχο", δήλωσε μετά τον αγώνα ο Nadal, ο οποίος ηττήθηκε στον 2ο γύρο της διοργάνωσης της πατρίδας του από τον Βέλγο Olivier Rochus, με 6-2, 6-2.

Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που ο Nadal αγωνίστηκε σε τουρνουά της ATP στο νησί της Μαγιόρκα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Η διοργάνωση μεταφέρθηκε από την επόμενη χρονιά (2003) στη Βαλένθια, όπου μέχρι και σήμερα φιλοξενείται το τουρνουά.

Αφιέρωμα στον Rafael Nadal στην εκπομπή Tenis de Vigo το 2002:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots