Φοίβος Μιχαλόπουλος στο ΤΝ: "Είμαστε εδώ για να διακριθούμε"

 
Φοίβος Μιχαλόπουλος στο ΤΝ: "Είμαστε εδώ για να διακριθούμε"
tn team Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 - 16:45

Συνομιλήσαμε με τον προπονητή της Μιχαέλας Λάκη, Φοίβο Μιχαλόπουλο, που μας μίλησε για τις πρώτες μέρες της Μιχαέλας στο Roland Garros, την επιθυμία να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά το ελληνικό τένις, αλλά και για τη σημαντικότητα της καλής παιδείας στον αθλητισμό.

Ο Φοίβος Μιχαλόπουλος είναι ο άνθρωπος πίσω από τη μεγάλη επιτυχία της Μιχαέλας Λάκης, ο άνθρωπος που την προπονεί από την ηλικία των 6 ετών, στην ακαδημία του στη Λάρισα. Με την ευκαιρία της κενής ημέρας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μιχαέλας, επικοινωνήσαμε μαζί του σήμερα και μας μετέφερε το κλίμα από το Παρίσι, όπου όπως χαρακτηριστικά μας είπε δεν έχουν πάει για τη συμμετοχή, αλλά για να διακριθούν.

Πώς είναι η μέχρι τώρα πρώτη εμπειρία της Μιχαέλας στο πρώτο της Grand Slam;

"Νομίζω αυτά τα τουρνουά είναι το όνειρο κάθε τενίστα. Έτσι και η Μιχαέλα, τις πρώτες μέρες μπορώ να πω πως είχε ένα παραπάνω άγχος, αλλά αυτή τη στιγμή νομίζω πως έχει προσαρμοστεί και απολαμβάνει την ατμόσφαιρα των αγώνων."

Πώς νιώθεις εσύ, βλέποντας ένα παιδί που ξεκινήσατε μαζί, που ξεκίνησε από την ακαδημία σου, να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο και να κάνει αυτές τις νίκες στο Roland Garros;

"Με τη Μιχαέλα ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από την ηλικία των 6 ετών και συνεχίζουμε καθημερινά μέχρι και σήμερα. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως η ικανοποίηση, η αγάπη και η συγκίνηση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Είναι κόποι πολλών ετών και είναι πολυ όμορφο να τους βλέπεις έτσι να καρποφορούν."

Πώς είναι στην προπόνηση η Μιχαέλα; Πως αντιμετωπίζετε και ποιες οι βλέψεις για τη συνέχεια του Roland Garros;

"Στην προπόνηση, όπως κάθε αθλητής επιπέδου που εχει ισχυρή προσωπικότητα, θέλει προσεκτική αντιμετώπιση στις λεπτομέρειες. Είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Όμως λόγω της ποιότητας που τη διακατέχει σαν αθλήτρια, κάποιες φορές τα πράγματα γίνονται απλά.

Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά, είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε και να διακριθούμε και όχι απλά για την συμμετοχή."

Mας έκανε εντύπωση μετά και από τα 2 παιχνίδια πως η Μιχαέλα πήγε και ρώτησε τις αντίπαλές της για το αν είναι καλά γιατί αντιμετώπισαν κάποιο θέμα τραυματισμού. Η τενιστική παιδεία  και το fair play είναι τελικά κάτι που διδάσκεται, ή είναι να το έχει καποιος μεσα του;

"Η τενιστική παιδεία και η παιδεία γενικά ειναι κάτι που δουλεύεται από μικρή ηλικία. Είναι οι αρχές που παίρνεις σαν άνθρωπος από το σπίτι σου, αλλά και οι αξίες που μαθαίνεις κάθε μέρα στο γήπεδο από τους εκπαιδευτές σου. Βέβαια, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πόσο εκτεθειμένοι βρίσκονται όλοι αυτοί οι αθλητές και πόση πίεση αισθάνονται όταν είναι μέσα στο γήπεδο. Σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαχείρηση του αποτελέσματος. Γι' αυτό πρέπει να μάθουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τη νίκη και την ήττα με τον ίδιο τρόπο. Το τένις είναι το άθλημα που όλοι αγαπάμε και είμαστε όλοι σαν Έλληνες ευλογημένοι που έχουμε αθλητές όπως ο Στέφανος και η Μαρία! Ελπίζω να ακολουθήσουμε και μεις την πορεία που έχουν χαράξει."

 

 
Μετά την πρόκρισή της στον 3ο γύρο του Roland Garros, η Μιχαέλα αναμένεται να επιστρέψει αύριο (Τετάρτη 09/06) στο court, για να αντιμετωπίσει την κορυφαία Αμερικανίδα στα 16άρια, Robin Montgomery, No.6 στην παγκόσμια κατάταξη U18 και ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots