Μία μέρα με τους Στέφανο και Απόστολο Τσιτσιπά (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 - 20:27

Το συναίσθημα του να συναντάς το παιδί, του οποίου την τενιστική δραστηριότητα καταγράφεις από όταν ήταν 12 ετών είναι ιδιαίτερο, πόσο μάλλον όταν το παιδί αυτό πριν ακόμη μεγαλώσει, βρίσκεται στους κορυφαίους 100 τενίστες του κόσμου! 

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά γνωριζόμαστε πολύ καλά, αφού οι αμέτρητοι αγώνες που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια από τα τουρνουά της Tennis Europe έως τα Grand Slams "επέβαλε" την γνωριμία μας αυτή. Πριν λίγες μέρες τον συναντήσαμε για πρώτη φορά και περάσαμε σχεδόν ολόκληρη τη μέρα μαζί με αυτόν αλλά και τον πατέρα του Απόστολο, ο οποίος ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και ο άνθρωπος που τον γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον. Αμφότεροι μας παραχώρησαν μια πλούσια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης, την οποία θα μοιραστούμε μαζί σας.

Την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2017, η ομάδα του tennisnews.gr βρέθηκε στον ιστορικό Όμιλο Αντισφαίρισης Γλυφάδας, στην Αιξωνή. Εκεί συναντήσαμε τον Στέφανο Τσιτσιπά, ένα παιδί που μεγάλωσε στον όμιλο της Γλυφάδας και έκανε εκεί τα πρώτα του τενιστικά βήματα, αλλά τα τελευταία χρόνια προπονείται με τους κορυφαίους του κόσμου, είτε στο Monte-Carlo, είτε στην περίφημη ακαδημία του Patrick Mouratoglou στην Γαλλία. 


Η τεράστια επιτυχία του 2017 και η είσοδός του στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν άλλαξε καθόλου τον Στέφανο, που μας υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο, ενθουσιασμένος που επιτέλους μας γνώρισε και από κοντά. Οι στιχομυθίες μέσα από e-mail και το Facebook ανάμεσα σε μας και τον Στέφανο ήταν αμέτρητες, όπως αμέτρητα είναι και τα άρθρα που και έχουν δημοσιευτεί στη σελίδα μας και αφορούν τον πολύ ταλαντούχο Έλληνα τενίστα.  

Πατέρας και γιος μας αφιέρωσαν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους και ξεκινήσαμε να κάνουμε την συνέντευξη, η οποία τελικά κατέληξε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και πλούσια συζήτηση, από την οποία προέκυψαν πολλές ειδήσεις, όμορφες ιστορίες από τα ξεκινήματα της καριέρας του Στέφανου και χρήσιμες συμβουλές προς μικρούς αθλητές και γονείς. 

Η γενναιοδωρία του καιρού σε συνδυασμό με τη θερμή φιλοξενία που συναντήσαμε, μας έδωσε το θάρρος να ζητήσουμε από τον Στέφανο να βάλει τα αθλητικά του και να ανταλλάξει μερικά χτυπήματα με τον πατέρα του, παρόλο που αμφότεροι βρισκόντουσαν σε περίοδο διακοπών. Σύντομα ο ρυθμός κορυφώθηκε και είδαμε τένις πολύ υψηλού επιπέδου, σπουδαία ράλι και ένα mini φιλικό παιχνίδι στους δυο νικηφόρους πόντους.

Λίγα χτυπήματα με τον Στέφανο αντάλλαξε και ο πρόεδρος της Γ' Ένωσης Αντισφαίρισης Σωματείων Αντισφαίρισης και του Ο.Α. Αριδαίας κ. Πέτρος Τσαρκνιάς, ένας από τους ανθρώπους που κάνει πολλά για το άθλημα στη χώρα, ο οποίος ήταν μαζί μας όλη την ημέρα και μάλιστα ήταν εκείνος που μας ενημέρωσε εξαρχής για την άφιξη του Στέφανου στην Αθήνα, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί του την καταλληλότερη στιγμή για το μεγάλο ραντεβού!

Οι selfies και οι αναμνηστικές φωτογραφίες έπεφταν βροχή και ο Στέφανος δεν απογοήτευσε κανέναν, προσφέροντας και μια ιδιαίτερη χαρά στους μικρούς φίλους του αθλήματος, που είχαν προπόνηση εκείνο το μεσημέρι στσ γήπεδα του ομίλου. Παρόντες και οι Θοδωρής Αγγελίνος και Πάρις Γεμουχίδης!

Εντωμεταξύ όση ώρα δεν πόζαρε και δεν έπαιζε τένις, ο Στέφανος χειριζόταν με μεγάλη δεξιοτεχνία το ολοκαίνουργιο drone του, το οποίο δεν έλεγε να αποχωριστεί και το πηγαινοέφερνε πάνω από τα γήπεδα της Γλυφάδας! 

Δέχτηκε να κάνει και το quiz που του βάλαμε για το πόσο καλά γνωρίζει την καριέρα του, αν και κόντεψε να μείνει... μετεξεταστέος!

Αργότερα στην παρέα μπήκε και ο Θοδωρής Αγγελίνος, άλλοτε Νο. 1 στη χώρα μας και Νο. 251 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. Η συζήτηση συνεχίστηκε πίσω από τις κάμερες και μεταφέρθηκε σε εστιατόριο της περιοχής, όπου έκλεισε και η όμορφη αυτή μέρα. 

 

Μείνετε συντονισμένοι στο tennisnews.gr για το πρώτο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του Στέφανου Τσιτσιπά, το οποίο θα δημοσιευτεί το πρωί της Δευτέρας 18/12/17. 

Πάρτε μια μικρή γεύση από ένα promo-video που ετοιμάσαμε από τη συνάντηση αυτή!

Ένα μικρό image gallery από τη συνάντησή μας...

Όλη η συνέντευξη:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots