Από σεβασμό, για bagel μας βλέπω...

 
Από σεβασμό, για bagel μας βλέπω...
tennisnews team Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 - 16:17

Εδώ και αρκετό καιρό με έτρωγε το πληκτρολόγιο να γράψω ένα άρθρο για το σεβασμό προς τους αθλητές, αλλά κρατιόμουν γερά. Μετά την ήττα της Simona Halep και της Agnieszka Radwanska στο Roland Garros, βρήκα αφορμή να τα πω όλα, σχεδόν όπως τότε που κόβεις κρεμμύδι και θυμάσαι να κλάψεις και για κάτι αποτυχημένα γκομενικά.

Γράφει η αναγνώστρια και φίλη του tennisnews.gr, Elena Denisa Dicu

Παρατηρώ εδώ και καιρό μια τάση να θεωρούμε ότι από την άνεση του καναπέ έχουμε το δικαίωμα να ενοχοποιούμε οποιονδήποτε αθλητή και, στο κάτω-κάτω, μας παίρνει και να τον χλευάζουμε κιόλας.

Όταν έσκασε μύτη η είδηση ότι η Maria Sharapova βρέθηκε ντοπέ, το ίντερνετ πήρε φωτιά. Το μενού τα είχε όλα , από βρισιές που δεν κάνει να αναπαράγω μέχρι αιτήματα να δώσει πίσω όλους τους τίτλους που κέρδισε. «Δηλαδή ακόμη και αυτά που πήρε όταν η συγκεκριμένη ουσία δεν ήταν παράνομη», αναρωτιέμαι. Ότι πήρε το Wimbledon πριν κλείσει τα 18, το ξέρει/θυμάται άραγε κανείς; Σίγουρα η ιστορία σχετικά με την χρήση του Meldonium, σηκώνει πολλές λογικές και αναγκαίες ερωτήσεις που μπορούμε να θέτουμε χωρίς να κατεβάσουμε καντήλια. Μία δική μου απορία είναι τί πρόβλημα είχε η κυρία με το χαλί στο οποίο έκανε την ανακοίνωση και δεν της άρεσε;

Δεύτερη ιστορία που μου έκανε εντύπωση είναι η άνεση με τον οποία οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τον Rafael Nadal αν θα αφήσει στην άκρη την ρακέτα, μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή δεν πήγαιναν και τόσο καλά τα πράγματα στα τουρνουά ATP. Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχει πάντα η λύση των τουρνουά ITF, πραγματικά περίμενα την στιγμή ο Rafael Nadal θα απαντούσε ακριβώς σαν τον Jurgen Klopp: "Don’t ask me this sh*t!".

Επίσης μου έκανε τρομερή και όχι καλή εντύπωση όταν ένας δημοσιογράφος με ρώτησε γιατί στην συνέντευξη που πήρα από την Simona Halep της μιλούσα στο πληθυντικό. Τί έκανε , λέει; Δεν την ξέρω και από χτές, δεν με ξέρει, οπότε επιβάλλεται ο πληθυντικός ευγενείας. Για την επόμενη φορά να εξετάσω και άλλες εκφράσεις , π.χ. «ρε, Halep, τράβα και πες μας»; Το χθεσινό συμβάν από το Roland Garros, με την ήττα της Ρουμάνας και της Πολωνής αθλήτριας, έδωσε αφορμή για σχόλια που με ξαφνιάζουν. Η Halep έχασε έναν αγώνα που έπαιξε σε τρία κομμάτια και η Radwanska έχασε αφού είχε προβάδισμα ένα σετ και τρία games. Η βρεγμένη επιφάνεια και οι μπάλες γεμάτες νερό είναι σκέτη κατάρα αν δεν είσαι big-hitter. Για αυτό τον λόγο, το γεγονός ότι δεν έβρεξε μόνο στη μεριά της αντίπαλου, δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Και όσο είναι και οι δύο στο Top 10 της WTA, η άποψη ότι δεν ξέρουν τένις, μετράει μόνο ως κακία.

Ώρες, ώρες, σκέφτομαι πόσες ύβρεις θα μπορούσαν να προσάψουν τη σήμερον ημέρα στο Φειδιππίδη που είπε «νενικήκαμεν» και πέθανε. Άμα δεν το έχεις, τι πας ρε φίλε να τρέχεις;

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots