Καλές εμφανίσεις για τον Διαμαντή στην Αττάλεια

 
Στέφανος Διαμαντής
Στέφανος Διαμαντής
tn team Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 - 13:05

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Στέφανος Διαμαντής την περασμένη εβδομάδα στην Αττάλεια, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του δυνατού τουρνουά της ITF 2 Series, όπου κέρδισε και το Νο.16 του κόσμου.

Ο πρωταθλητής μας στο τένις με αμαξίδιο, ξεκίνησε την πορεία του στο Sahin Kirbiyik Open της Αττάλειας με νίκη επί του Ιάπωνα Yoshinobu Fujimoto, Νο.30 στον κόσμο, με 6-2, 6-2.

Στον 2ο γύρο απέκλεισε και τον 27χρονο Αργεντινό Agustin Ledesma, Νο.16 στον κόσμο, με 6-4, 6-3.

Στη συνέχεια ο Στέφανος αντιμετώπισε για τα προημιτελικά τον 28χρονο Ολλανδό Tom Egberink, έναν από τους καλύτερους παίκτες wheelchair tennis στον κόσμο και Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη, γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 6-1.

Στο διπλό, ο Έλληνας παίκτης συνεργάστηκε με τον Κοσταρικανό Jose Pablo Gil και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Κορεάτες Sung-Bong Han και Ha-Gel Lee με 7-5, 6-4, ενώ στα προημιτελικά επικράτησαν των Αργεντινών Ezequiel Casco και Agustin Ledesma με 3-6, 6-2, 10-7. Στα ημιτελικά τους σταμάτησαν ο Βραζιλιάνος Daniel Rodrigues και ο Ιάπωνας Takashi Sanada, με 6-3, 6-1.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τον 34χρονο Έλληνα τενίστα, Νο.51 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF και άλλοτε Νο.17, που δείχνει να βρίσκει το καλύτερό του παιχνίδι, ενόψει και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots