Επιστροφή με διπλή διάκριση για τον Διαμαντή (pics)

 
Στέφανος Διαμαντής
Στέφανος Διαμαντής
tn team Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 11:45

Ο πρωταθλητής μας στο τένις με αμαξίδιο, Στέφανος Διαμαντής, πραγματοποίησε μια πολύ δυναμική επιστροφή στο διεθνές tour μετά από 7 μήνες, παίρνοντας την 1η θέση στα διπλά και τη 2η θέση στα μονά, στο Mega Saray Open της Αττάλειας.

Μια φανταστική εβδομάδα είχε ο Στέφανος στην Αττάλεια της Τουρκίας και στα χωμάτινα γήπεδα της Megasaray Tennis Academy, στην πρώτη του παρουσία σε διεθνείς αγώνες από τον Οκτώβριο του 2020.

Ο 34χρονος Έλληνας τενίστας πέτυχε 4 νίκες στα μονά και έφτασε μέχρι τον τελικό. Συγκεκριμένα κέρδισε τον Γάλλο Nicolas Vanlerberghe με 6-2, 6-1, τον Αργεντινό Ezequiel Casco με 6-1, 6-1, τον Αυστριακό Nico Langmann με 6-3, 3-6, 6-1 και τον Μαλαίσιο Abu Samah Borhan με 6-2, 6-4.

Έχασε δηλαδή μόνο ένα σετ στην πορεία του μέχρι τον τελικό, όπου βρήκε μπροστά του τον πολύ δυνατό και ανερχόμενο αστέρα Tokito Oda, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-3, 6-0.

Στα διπλά, ο Διαμαντής έπαιξε μαζί με τον Ολλανδό Carlos Anker και πήρε τον τίτλο, σημειώνοντας 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στον 1ο γύρο οι δυο αθλητές κέρδισαν τους Ιταλούς Luca Arca και Silviu Culea με 6-2, 6-0, ενώ στα προημιτελικά επιβλήθηκαν εξίσου εύκολα τον Ali Ataman και Vadim Obukhov με 6-0, 6-0.

Στα ημιτελικά απέκλεισαν τον Σλοβάκο Marek Gergely και τον Aυστριακό Martin Legner με 6-2, 7-5, ενώ έπειτα από έναν πολύ ωραίο τελικό κέρδισαν την πολύ δυνατή ομάδα των Ιαπώνων Tokito Oda και Kouhei Suzuki, με 1-6, 6-0, 10-6.

Τα 2 τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τον Στέφανο, που οι δυο εγχειρήσεις που χρειάστηκε να κάνει σε συνδυασμό και με το "πάγωμα" όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων εξαιτίας του κορωνοϊού, τον κράτησαν εκτός αγώνων για 1,5 χρόνο.

Είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τον περασμένο Οκτώβριο, παίζοντας σε τουρνουά στην Ιταλία και στην Πορτογαλία (δυο τουρνουά), πηγαίνοντάς τα αρκετά καλά, αφού κέρδισε έναν τίτλο στα μονά και δυο τίτλους στα διπλά.

Μετά απ' αυτό επέστρεψε ξανά μετά από 7 μήνες την περασμένη εβδομάδα, καθώς όλα πλέον είναι δυσκολότερα με την πανδημία. Τα αποτελέσματα πάντως για τον Έλληνα τενίστα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Αυτή τη στιγμή ο Στέφανος βρίσκεται στο Νο.63 της παγκόσμιας κατάταξης (έχει φτάσει και στο Νο.17 στο παρελθόν), με τον μεγάλο στόχο να είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

"Με τη 2η θέση στα singles και την 1η στα doubles, ξεκίνησε επιτέλους αυτή η χρονιά! Με πρωτόγνωρες συνθήκες και πολλούς περιορισμούς, αλλά με την ίδια χαρά για όλους τους αθλητές, οφείλω να επισημάνω ότι η ατομική ευθύνη και οι αυστηρές προδιαγραφές της ITF μπορεί να περιόρισαν την ανεμελιά μας, αλλά μας έδωσαν τη δυνατότητα να ξαναμπούμε στα γήπεδα μετά από 7 μήνες, ασφαλείς και υγιείς", έγραψε στη δημοσίευση που έκανε στο Instagram o Έλληνας πρωταθλητής.

"Εύχομαι να επιστρέψουν όλοι οι αθλητές εκεί που ανήκουν -είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά- και ο αθλητισμός να ξαναπάρει τη θέση και το ρόλο που του αξίζει, όπως και οι ζωές μας! Μέχρι τότε, φροντίστε τους εαυτούς σας, τους συνανθρώπους σας και την ψυχική σας ηρεμία", συμπλήρωσε, στο όμορφο μήνυμά του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stefano Diamantis (@stefanodiamantis)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots