Δυο τίτλοι για τον Διαμαντή στο Πόρτο

 
Στέφανος Διαμαντής
Στέφανος Διαμαντής Clube de Tenis do Porto
tennisnews team Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 - 2:51

Ο Στέφανος Διαμαντής κέρδισε τους τίτλους στα μονά και στα διπλά του διεθνούς τουρνουά της ITF στο Πόρτο, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πέρασμά του από την Πορτογαλία.

Ο Διαμαντής έκανε το καλύτερο δυνατό κλείσιμο στην Πορτογαλία, κερδίζοντας και τα δυο ταμπλό στο International Wheelchair Clube Tenis Porto.

Στα μονά, ο 33χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε τον Αυστριακό Nico Langmann με 6-1, 6-3 στον 1ο γύρο. Στα προημιτελικά έχασε το μοναδικό του σετ στο τουρνουά, αλλά κέρδισε τα άλλα δυο χωρίς να χάσει game, επικρατώντας του Ιταλού Silviu Culea με 6-0, 4-6, 6-0.

Στα ημιτελικά απέκλεισε τον Γάλλο Guilhem Laget με 6-3, 6-4, ενώ στον τελικό πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη του στο τουρνουά, επικρατώντας του Ολλανδού Carlos Anker, φίλου και συμπαίκτη του, Νο.38 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-1, 7-5.

Στο διπλό, μαζί με τον Anker, αγωνίστηκαν απευθείας στα ημιτελικά με bye. Εκεί κέρδισαν τους Γάλλους Nicolas Charrier και Guilhem Laget με 6-4, 6-1. Στον τελικό επιβλήθηκαν του Ούγγρου Laszlo Farkas και του Ισπανού Enrique Siscar Meseguer, με 6-3, 6-3.

Σε 3 τουρνουά στην Πορτογαλία τις τελευταίες 10 ημέρες, ο Διαμαντής κέρδισε 3 κύπελλα σε 3 τελικούς. Είναι δύσκολη η διαδικασία της επιστροφής, όπως τόνισε και στη δημοσίευσή του στα social media, καθώς θυμίζουμε πως επέστρεψε στη δράση αυτό το μήνα, μετά από μια μεγάλη απουσία και δυο χειρουργικές επεμβάσεις.

Από το Νο.66 της παγκόσμιας κατάταξης, θα ανεβεί στο Νο.60. Μακριά από το career high του, το Νο.17, όπου είχε βρεθεί πριν 2 χρόνια, αλλά σε πολύ καλύτερη θέση από το Νο.102 όπου είχε πέσει την προηγούμενη χρονιά. Ο μεγάλος στόχος του, είναι φυσικά η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που είναι δρομολογημένοι για το 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots