Επέστρεψε δυναμικά ο Διαμαντής

 
Στέφανος Διαμαντής
Στέφανος Διαμαντής
tennisnews team Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 - 15:43

O Στέφανος Διαμαντής επέστρεψε στη δράση μετά από 6 μήνες και δυο χειρουργεία, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις στο Gyor της Ουγγαρίας και κερδίζοντας δυο τρόπαια.

Ο Στέφανος αγωνίστηκε τις δυο τελευταίες εβδομάδες στα διεθνή τουρνουά της ITF, που φιλοξενήθηκαν στην πόλη Gyor της Ουγγαρίας.

Την πρώτη εβδομάδα, ο Στέφανος κέρδισε τον Ιταλό Silviu Culea, Νο.51 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-1, 6-3. Στον 2ο γύρο γνώρισε την ήττα από τον Κινέζο Zhenxu Ji, No.7 στο ταμπλό και Νο.38 στον κόσμο, με 7-5, 6-3.

Στα διπλά συνεργάστηκε με τον Σλοβάκο Marek Gergely, με τον οποίο κέρδισε στον 1ο γύρο τους Diego Perez και Asi Stokol με 6-0, 6-3. Στα προημιτελικά οι δυο αθλητές ηττήθηκαν από τους Ισραηλινούς Adam Berdichevsky και Guy Sasson, Νο.3 στο ταμπλό, με 7-5, 6-3.

Τη δεύτερη εβδομάδα, ο Στέφανος αντιμετώπισε ξανά τον Κινέζο Ji, χάνοντας και πάλι μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με 6-4, 7-5.

Στο διπλό συνεργάστηκε με τον Ιταλό Luca Arca, με τον οποίο έφτασε μέχρι τον τελικό. Πέρασαν με bye στα προημιτελικά, όπου κέρδισαν τους Francesc Prat Serra και Banjob Suwan με 6-1, 6-3.

Στα ημιτελικά κέρδισαν το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, Piotr Jarodzewski και Martin Legner, με 6-2, 7-5. Στον τελικό υπήρξε πάλι το εμπόδιο του Ji για τον Στέφανο, καθώς ο Zhenxu Ji και ο επίσης Κινέζος Shunjiang Dong πήραν τη νίκη με 6-4, 6-0 και την 1η θέση στο τουρνουά.

Αυτοί ήταν οι πρώτοι αγώνες για τον Διαμαντή μετά από 6 μήνες περίπου και ο απολογισμός του ήταν πολύ καλός. Το καλοκαίρι του 2018, ο 32χρονος Έλληνας πρωταθλητής είχε φτάσει στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως μετά από τη μεγάλη αποχή του και τις δυο εγχειρήσεις που έκανε, υποχώρησε στο Νο.82 του κόσμου. Η επιστροφή του ωστόσο ήταν δυναμική και ο μεγάλος στόχος του - εκτός από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο - είναι και η επιστροφή στο Top 20.

"Μετά από 6 μήνες αποχής και δυο χειρουργεία, ήρθαν τα πρώτα 2 κύπελλα για το 2020. Έχουμε δρόμο μπροστά για να μπούμε ξανά στους Top 20, αλλά με πολύ δουλειά και πολλά τουρνουά είναι δυνατόν", έγραψε στην σελίδα του στο Facebook.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots