Απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό η Ματούλα
Με εντυπωσιακό τρόπο μπήκε στα ημιτελικά του τουρνουά των 30.000 δολαρίων του Σαμπαντέλ η Μάρθα Ματούλα, η οποία έχασε μόλις 2 games από το Νο.206 της παγκόσμιας κατάταξης.
Η Ματούλα ισοπέδωσε την Elena Pridankina, No.1 στο ταμπλό και Νο.206 στον κόσμο, με 6-2, 6-0, παίρνοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για την τελική 4άδα του Futures 30.000 δολαρίων του Σαμπαντέλ στη Βαρκελώνη.
Η 28χρονη Ελληνίδα, Νο.368 στον κόσμο, διανύει γενικά μια φανταστική εβδομάδα στο Club Tennis Sabadell, αφού αυτή ήταν η 3η διαδοχική straight sets νίκη που πετυχαίνει.
Στον 1ο γύρο είχε νικήσει την Ισπανίδα Cristina Diaz Adrover με 6-2, 6-3 και στον 2ο γύρο απέκλεισε την Ολλανδέζα Eva Vedder, Νο.7 στο ταμπλό (Νο.254), με 6-4, 7-5.
Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Lucia Cortez Llorca, Νο.534 στον κόσμο, που όμως έχει περάσει από το Νο.309 το 2024 και επίσης έχει ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία της στο συγκεκριμένο τουρνουά, επομένως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

