Έχασε τον τίτλο "στα σημεία" η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 - 21:16

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η συμπαίκτριά της, Shalimar Talbi, έφτασαν πάρα πολύ κοντά στον τίτλο στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Liepaja στη Λετονία, αλλά τελικά ηττήθηκαν έπειτα από ένα γεμάτο match tie-break.

Στον σημερινό τελικό του Liepaja Open στη Λετονία, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Shalimar Talbi ηττήθηκαν από τις Akgul Amanmuradova και Valentina Ivakhnenko με 6-3, 3-6, 13-11, έπειτα από έναν πολύ κλειστό τελικό.

Αφού έστειλαν το παιχνίδι σε super tie-break, η Βαλεντίνη και η Λευκορωσίδα συμπαίκτριά της διεκδίκησαν τον τίτλο, παρόλο που βρέθηκαν πίσω με 6-9. Έσβησαν τριπλό championship point και προηγήθηκαν με 10-9, έχοντας εκείνες την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη. Championship point έσβησαν και οι Amanmuradova και Ivakhnenko, που προηγήθηκαν με 11-10 και τελικά έκλεισαν το παιχνίδι στην 5η τους ευκαιρία, για το 13-11.

Η Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να κερδίσει τον 3ο της φετινό τίτλο στα διπλά σε διοργάνωση των 25.000 δολαρίων, μετά από τη Μόσχα και το Villa Maria, αλλά είχε μια καλή εβδομάδα στο Liepaja.

Στον 1ο γύρο του τουρνουά, είχαν κερδίσει μαζί με την Talbi τις Kamilla Bartone και Elena Malygina με 6-4, 7-5. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τις Malene Helgo και Fanny Ostlund με 4-6, 6-0, 10-2, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τις Lina Gjorcheska και Vanda Lukacs, με 6-7 (3), 6-1, 10-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots