Στον τελικό του διπλού η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 - 22:03

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η συμπαίκτριά της Shalimar Talbi, προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της πόλης Liepaja στη Λετονία.

Ακόμα έναν τίτλο σε τουρνουά 25.000 δολαρίων θα διεκδικήσει η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία έχει κατακτήσει φέτος το τουρνουά της Μόσχας με την Anastasia Zakharova και του Villa Maria με την Richel Hogenkamp.

Σήμερα, η Βαλεντίνη και η Λευκορωσίδα παρτενέρ της Shalimar Talbi, κέρδισαν τις Lina Gjorcheska και Vanda Lukacz, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-7 (3), 6-1, 10-4, για να προκριθούν στον τελικό του Liepaja Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, την Ουζμπέκα Akgul Amanmuradova και τη Ρωσίδα Valentina Ivakhnenko.

Λίγες ώρες πριν το διπλό, η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια αγωνίστηκε και στον 2ο γύρο του μονού, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά, καθώς ηττήθηκε από τη Νορβηγίδα Malene Helgo, με 7-5, 6-4, έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που πλησίασε τις δυο ώρες σε διάρκεια.

Και στα δυο σετ η Βαλεντίνη είχε τις ευκαιρίες της, αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει. Στο 1ο σετ είχε επιστρέψει από break πίσω για να προηγηθεί με 5-4, 30-15 στο σερβίς της, δεν μπόρεσε όμως να το κλείσει και το πλήρωσε, ενώ στο 2ο σετ είχε προηγηθεί με 4-1, πριν η 21χρονη Helgo, η οποία διανύει μια φανταστική εβδομάδα, κερδίσει τα 5 επόμενα games.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots