Χαμένη ευκαιρία έπειτα από τρίωρη μάχη για τη Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 - 22:14

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πάλεψε για 3 ώρες, είχε διπλό match point στο 2ο σετ, στο τέλος όμως "λύγισε" από τη Maria Gutierrez Carrasco και έχασε την ευκαιρία να μπει στους ημιτελικούς του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Oeiras.

Η Γραμματικοπούλου μονομάχησε για 3 ώρες και 6 λεπτά με την Gutierrez Carrasco, πριν τελικά ηττηθεί με 6-7 (1), 7-6 (6), 6-3.

Αν και έχασε το προβάδισμα που είχε πάρει με 4-0 στο 1ο σετ, η 24χρονη Ελληνίδα κατάφερε να το κερδίσει στο tie-break και στη συνέχεια έγινε μεγάλη μάχη και στο 2ο σετ, στο οποίο η Βαλεντίνη έφτασε κοντά στην πρόκριση, αφού είχε διπλό match point όταν ήταν μπροστά με 6-4 στο tie-break!

Η Ισπανίδα όμως, η οποία κάνει μια καταπληκτική εβδομάδα και είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία της στο τουρνουά του Oeiras, κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και "έκλειψε" το 2ο σετ, για να αλλάξει και το ματς.

Στο 3ο σετ, έχοντας και το ψυχολογικό αβαντάζ, η Gutierrez Carrasco κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, παρόλο που και σε αυτό το σετ η Γραμματικοπούλου στάθηκε καλά και είχε μάλιστα την ευκαιρία να προηγηθεί με 4-3 στο 7ο game. Δεν αξιοποίησε το game point και λίγο μετά η Ισπανίδα έκανε το break, για να πάρει εκείνη το προβάδισμα και με νέο break στο 9ο game να τελειώσει το ματς, 3 ώρες και 6 λεπτά μετά την έναρξή του.

Μπορεί να μην τα κατάφερε σήμερα, ήταν όμως μια καλή εβδομάδα γενικά για τη Γραμματικοπούλου, που κέρδισε την Ισπανίδα Yvonne Cavalle Reimers με 6-4, 6-0, καθώς και την πολύ έμπειρη Conny Perrin με 6-4, 6-2, για να φτάσει ως τα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots