Στη 16άδα του Oeiras η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 - 17:53

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έχασε μόνο 4 games από την Yvonne Cavalle Reimers και με μια πολύ καλή νίκη εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των "16" της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Oeiras στην Πορτογαλία.

Η Γραμματικοπούλου τα πήγε πολύ καλά στην πρεμιέρα της στο χωμάτινο τουρνουά του Oeiras της κατηγορίας των 25.000 δολαρίων της ITF και επιβλήθηκε της Ισπανίδας Cavalle Reimers με 6-4, 6-0 σε 90 λεπτά, για να πάρει την πρόκριση για τις "16" καλύτερες.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά με 2-0 και με 3-1, όμως η Cavalle Reimers την ισοφάρισε σε 3-3. Είχε μάλιστα ένα break point η Ισπανίδα στο 7ο game, όμως η Βαλεντίνη στάθηκε στο ύψος της και υπερασπίστηκε το σερβίς της, για να προηγηθεί με 4-3.

Στη συνέχεια έκανε το break και έκτοτε δεν απειλήθηκε σε κανένα άλλο σημείο, για να φτάσει σε μια άνετη νίκη, κερδίζοντας τα 9 από τα 10 τελευταία games της αναμέτρησης.

Η Βαλεντίνη, Νο.10 στο ταμπλό και Νο.279 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε προκριθεί με bye στον 2ο γύρο, όπου αντιμετώπισε την Cavalle Reimers.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για τον 3ο γύρο είτε την Ελβετίδα Conny Perrin, είτε τη Γαλλίδα Sara Cakarevic, με την Perrin να είναι στο Νο.8 του ταμπλό και στο Νο.272 του κόσμου (έχει φτάσει και στο Νο.134 στο παρελθόν) και να έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots