Μπήκε κυρίως ταμπλό η Ματούλα

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα © Bildbyrån/Jesper Zerman
tn team Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 - 23:21

Παίρνοντας μια πολύ δύσκολη νίκη, την τρίτη της κατά σειρά στο τουρνουά, η Μάρθα Ματούλα εξασφάλισε σήμερα την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό του Futures των 15.000 δολαρίων στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου.

Μετά από 1 ώρα και 51 λεπτά ενός πολύ κλειστού αγώνα, η Μάρθα Ματούλα κατάφερε να κερδίσει τη Valeria Bhunu από την Ζιμπάμπουε με 2-6, 6-1, 12-10 και να πάρει την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό της διεθνούς διοργάνωσης του Sharm El Sheikh.

Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αν και βρέθηκε πίσω με σετ, απάντησε με ένα πολύ καλύτερο 2ο σετ, στο οποίο έχασε μόνο 2 games. Στο match tie-break, που έκρινε και τη νικήτρια, προηγήθηκε με 6-0, όμως έχασε 7 πόντους στη σειρά και βρέθηκε πίσω με 6-7! Στη συνέχεια προηγήθηκε με 9-7 και είχε τρια match points, αλλά η Bhunu ισοφάρισε σε 9-9 και αργότερα σε 10-10. Τελικά, στην 4η ευκαιρία της, η Ματούλα έκλεισε το tie-break στο 12-10 και πήρε την πρόκριση.

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, η Ματούλα θα τεθεί αντιμέτωπη με μια πολύ νέα και ταλαντούχα τενίστρια, τη μόλις 15χρονη Isabella Kruger από τη Νότια Αφρική, που παρά την ηλικία της βρίσκεται στο Νο.822 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Να σημειωθεί πως και η Kruger ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της και πέτυχε 3 νίκες χωρίς να χάσει σετ, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε πετύχει 2 νίκες σε κυρίως ταμπλό διοργανώσεων 25.000 δολαρίων, στα Futures της πατρίδας της στο Potchefstroom.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots