Νίκη σε μονά και διπλά για την Βαλεντίνη στο Καζάν

 
Anastasia Zakharova & Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Anastasia Zakharova & Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου Φωτογραφία: Instagram (@valentini.gr)
tn team Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 - 23:25

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου συμμετέχει στο δυνατό τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Καζάν αυτή την εβδομάδα και πανηγύρισε δυο νίκες μέσα σε λίγες ώρες σήμερα, περνώντας στη 16άδα του μονού και στα ημιτελικά του διπλού.

Πρώτα η Βαλεντίνη πέτυχε τη νίκη απέναντι στην Ρωσίδα Daria Mishina, Νο.403 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 7-5, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του μονού, της indoor διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF.

Ήταν ένα αμφίρροπο ματς με πολλά break εκατέρωθεν και την Ελληνίδα παίκτρια να ανατρέπει το 1-4 και το 3-5 στο 2ο σετ, για να το κερδίσει με 7-5 και να ολοκληρώσει την αποστολή της, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά παιχνιδιού.

Αργότερα, για τα προημιτελικά του διπλού, η Βαλεντίνη και η Ρωσίδα Anastasia Zakharova, που βρίσκονται στο Νο.4 του ταμπλό, επικράτησαν έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς των Ρωσίδων Alina Charaeva και Mariia Tkacheva, με 1-6, 7-6 (15), 10-8!

Όχι μόνο ανέτρεψαν το 1-6, 3-5 οι Γραμματικοπούλου και Zakharova, αλλά κέρδισαν και το απίστευτο tie-break στο 2ο σετ, το οποίο χρειάστηκε 32 πόντους για να ολοκληρωθεί (!), με τις δυο ομάδες να έχουν από 5 χαμένα set point (match point για τις Ρωσίδες), πριν τελικά το ελληνορωσικό δίδυμο κλείσει το σετ στην 6η ευκαιρία. Ακολούθησε ακόμα ένα συναρπαστικό match tie-break, στο οποίο Γραμματικοπούλου και Zakharova ανέτρεψαν το 0-4 και το κέρδισαν με 10-8, για να ολοκληρώσουν την πολύ μεγάλη ανατροπή σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Αύριο η Βαλεντίνη θα δώσει και πάλι δυο αγώνες. Πρώτα θα παίξει με τη Ρωσίδα Sofya Lansere, No.7 στο ταμπλό και Νο.270 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, για τον 2ο γύρο του μονού. Αργότερα μαζί με τη Zakharova θα αντιμετωπίσουν τη Γερμανίδα Vivian Heisen και την Ουκρανή Valeriya Strakhova, No.2 στο ταμπλό, για τα ημιτελικά του διπλού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots