Αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι από την Καλιφόρνια η Δέσποινα

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 - 11:31

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πάλεψε τόσο στα μονά και στα διπλά απέναντι σε πολύ δυνατές παίκτριες, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, στο δυνατό τουρνουά των 25.000 δολαρίων στο Newport Beach της Καλιφόρνιας.

Πρώτα η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια αγωνίστηκε στο μονό, όπου αντιμετώπισε για τη φάση των "16" τη Βραζιλιάνα Beatriz Haddad Maia, μια παίκτρια που έχει φτάσει έως και το Νο.58 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

H Haddad Maia είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ το 2019 και τιμωρήθηκε με 10 μήνες αποκλεισμού, γι' αυτό και έχασε αρκετές θέσεις στην κατάταξη, από το δεύτερο μισό του 2020 όμως παίζει καλό τένις και σιγά-σιγά ανεβαίνει.

Αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στο Νο.356 του κόσμου και ξεκίνησε από τα προκριματικά του Futures του Newport Beach. Προκρίθηκε ήδη στα προημιτελικά και συνεχίζει, κερδίζοντας την Παπαμιχαήλ με 6-0, 7-5 σε 1 ώρα και 43 λεπτά. Η Ελληνίδα τενίστρια πάλεψε πολύ το 2ο σετ, στο οποίο ήταν πίσω με 3-1 και με 5-3, αλλά δεν το έβαλε κάτω και το οδήγησε στα 12 games.

Θυμίζουμε πως η Παπαμιχαήλ κέρδισε στον 1ο γύρο την Καναδή Katherine Sebov με 6-4, 6-7 (3), 6-3 και πέρασε στον 2ο γύρο για 2η διαδοχική εβδομάδα σε διοργάνωση 25.000 δολαρίων της ITF, αφού το είχε κάνει και στο Boca Raton της Φλόριντα.

Μετά την ήττα της στο μονό, η Δέσποινα έπαιξε και στα προημιτελικά του διπλού, κάνοντας έναν καλό αγώνα με τη Βενεζουελανή συμπαίκτριά της, Andrea Gamiz, μετά όμως από μεγάλη μάχη ηττήθηκαν στο match tie-break από τις κορυφαίες του ταμπλό, Eri Hozumi και Aldila Sutjiadi, με 6-2, 2-6, 10-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots