Πρωταθλήτρια η Βαλεντίνη στη Μόσχα

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 - 15:37

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Anastasia Zakharova κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του Winter Moscow Open, τουρνουά της κατηγορίας των 25.000 δολαρίων του ITF Tour.

Η Γραμματικοπούλου και η Zakharova, κέρδισαν μετά από έναν πολύ κλειστό τελικό τις Ekaterina Kazionova και Shalimar Talbi, με 6-3, 5-7, 10-8.

Η Ελληνίδα παίκτρια και η Ρωσίδα συμπαίκτριά της ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκαν με 3-0 και δεν έχασαν ποτέ το πάνω χέρι στο 1ο σετ. Το 2ο σετ ωστόσο ήταν πιο κλειστό, με τις Kazionova και Talbi να κάνουν ένα καθοριστικό break στο 12ο game, για να το κερδίσουν με 7-5.

Στο match tie-break κρίθηκε ο τίτλος, όπου επίσης οι δυο ομάδες ήταν πολύ κοντά. Πλησιάζοντας προς το τέλος του, η Βαλεντίνη και η Zakharova κατάφεραν να κάνουν ένα πολύ σημαντικό σερί τριών κερδισμένων πόντων και από το 6-7 να φτάσουν στο 9-7, δημιουργώντας διπλό championship point. Στη δεύτερη ευκαιρία τους "σφράγισαν" και τη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 34 λεπτά.

Η Γραμματικοπούλου και η Zakharova ξεκίνησαν το indoor τουρνουά της Μόσχας με νίκη επί των Νο.4 του ταμπλό, Anna Morgina και Yana Sizikova, με 6-3, 6-2. Στη συνέχεια απέκλεισαν τις Gozal Ainitdinova και Yuliya Hatouka με 6-3, 6-3, ενώ στα ημιτελικά έβγαλαν εκτός και το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, τις Anna Danilina και Sofya Lansere, με 6-3, 6-4.

Για τη Βαλεντίνη, αυτός ήταν ο 19ος τίτλος στα διπλά στο ITF Tour (έχει κερδίσει ακόμα 11 στα μονά), πρώτος από το 2019, όταν είχε κερδίσει δυο ακόμα τουρνουά 25.000 δολαρίων, στο Chiswick της Μεγάλης Βρετανίας (με την Sarah Beth Grey) και στο Den Haag της Ολλανδίας (με την Quirine Lemoine). Σε διοργάνωση 25.000 δολαρίων - που είναι η σημαντικότερη στην οποία έχει κερδίσει - ήταν ο 11ος τίτλος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots