Μεγάλη νίκη και πρόκριση στη 16άδα για τη Σακελλαρίδη

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη
tennisnews team Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 - 21:13

Ακόμα μια μεγάλη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία απέκλεισε την Gergana Topalova, No.457 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, και προκρίθηκε στην τελική 16άδα της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας.

Μετά από μια μάχη 2 ωρών και 38 λεπτών, η Σαπφώ Σακελλαρίδη επιβλήθηκε της Βουλγάρας Gergana Topalova, No.5 στο ταμπλό και Νο.457 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 7-6 (6), 3-6, 6-3.

Παρά το γεγονός πως απώλεσε προβάδισμα με 3-0 και με 5-3, 30-0 στο εναρκτήριο σετ, μένοντας πίσω ακόμα και με 5-6, 0-15 λίγο αργότερα, η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια παρέμεινε ψύχραιμη, έστειλε το σετ σε tie-break και εκεί ανέτρεψε το 1-5 και το 4-6, για να κερδίσει τους 7 από τους 8 τελευταίους πόντους του σετ και να το κατακτήσει!

Η 20χρονη Topalova από τη Βουλγαρία, εκμεταλλεύτηκε το καλό της ξεκίνημα στο 2ο σετ στο οποίο δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο από τα χέρια της και το κέρδισε με 6-3, αλλά η Σακελλαρίδη απάντησε στο κλειστό 3ο σετ, όπου μετά από μάχη και αρκετά break κατάφερε να πάρει τα ηνία στα τελευταία λεπτά και να κερδίσει τρια games στη σειρά, για να το πάρει με 6-3.

Θυμίζουμε πως η Σακελλαρίδη ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της στο χωμάτινο τουρνουά των 15.000 δολαρίων, όπου κέρδισε χωρίς να χάσει σετ τις Anastasiya Apalikhina και Cemre Anil. Αυτή ήταν η 3η της νίκη γι' αυτή την εβδομάδα.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τη 18χρονη Ρωσίδα Julia Avdeeva, με φόντο μια θέση στα προημιτελικά του μονού, ενώ θυμίζουμε πως έχει προκριθεί ήδη και στα προημιτελικά του διπλού, μαζί με την παρτενέρ της κι επίσης Ρωσίδα, Diana Demidova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots