Με Πέτρο και Στέφανο το κυρίως ταμπλό!

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς
tennisnews team Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 - 6:26

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς δοκίμασε τις δυνάμεις του στο πολύ δυνατό τουρνουά της Αυστρίας, Simacek ITF Junior Open Linz, που ανήκει στην Grade 1 κατηγορία της ITF. Ο 14χρονος Έλληνας αθλητής είχε μια νίκη και μια ήττα στο προκριματικό ταμπλό, αλλά πέρασε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό. Εκεί θα είναι φυσικά και ο αδερφός του, Στέφανος, που είναι στο Νο1 της διοργάνωσης.

Ο Πέτρος, ο οποίος στο τέλος του μήνα θα γίνει 15 ετών, νίκησε στον πρώτο γύρο των προκριματικών τον Αυστριακό Marco Moises, με 6-1, 6-2. Αυτή η εντυπωσιακή νίκη του, τον έστειλε στον 2ο και τελευταίο προκριματικό γύρο, όπου έπαιξε με τον Βούλγαρο Martin Atanasov, Νο5 του ταμπλό, γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 7-6 (4), σε ένα κλειστό ματς.

Παρά την ήττα του, η τύχη χαμογέλασε στον Πέτρο, που θα έχει τη μοναδική εμπειρία να αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, ως lucky loser. Στον 1ο γύρο της διοργάνωσης του Linz της Αυστρίας, ο νεαρός αθλητής μας θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο, Matteo Martineau, Νο263 στην παγκόσμια κατάταξη των Juniors.

Ο μεγάλος αδερφός του Πέτρου, Στέφανος Τσιτσιπάς, είναι στο Νο1 του ταμπλό και στον πρώτο του αγώνα θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Marcell Bartakovics, που προέρχεται από το ταμπλό των προκριματικών.

Στη χωμάτινη διοργάνωση της G1 κατηγορίας θα αγωνιστεί και η Έλενα Χριστοφή, η οποία μάλιστα έχει πάρει bye για τον 2ο γύρο του μονού των κοριτσιών. Εκεί, θα αντιμετωπίσει είτε την Μολδαβή Adriana Sosnovschi, είτε την Αυστριακή Anna-Lena Neuwirth.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots