Φιναλίστ στο Μπουργκάς η Παναγιωτίδου

 
Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
tennisnews team Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 - 12:55

Μια πολύ καλή εβδομάδα είχε στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό στα διπλά και μέχρι τα προημιτελικά στα μονά.

Μια ανάσα μακριά από τον τίτλο έφτασε στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η οποία μαζί με τη Βρετανίδα Allegra Korpanec Davies έπαιξε στον τελικό του Bulgaria Cup, τουρνουά της 1ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες από τις Alexandra Irina Anghel και Vladlena Martyunina, με 5-7, 6-4, 10-3.

Προηγουμένως στο χωμάτινο τουρνουά του Μπουργκάς, η Παναγιωτίδου και η Davies κέρδισαν τις Eva Obraztsova και Alexandra Raykova με 6-0, 6-3, τις Zlatina Angelova και Briyana Ivanova με 6-3, 6-3, καθώς και τις κορυφαίες του ταμπλό, Sapir Cohen και Mathilde Ngijol Carre, με 4-6, 6-2, 10-5.

Στο μονό, η Παναγιωτίδου πέτυχε 2 νίκες και έφτασε στην τελική 8άδα. Κέρδισε τη Ρωσίδα Margarita Petrova με 6-4, 6-2 και την Ρουμάνα Simona Cucu με 6-0, 6-0. Στα προημιτελικά έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ενάντια στην Ουκρανή Mariia Drobysheva, No.4 στο ταμπλό, αλλά δεν απέφυγε την ήττα, με 3-6, 6-4, 6-3.

Κι άλλες ελληνικές παρουσίες είχαμε στο τουρνουά της Βουλγαρίας. Ο Κωνσταντίνος Φέρτης αγωνίστηκε απευθείας στο κυρίως ταμπλό, όπου ηττήθηκε από τον Βούλγαρο Yoan Naydenov με 6-2, 6-0.

Στα προκριματικά αγωνίστηκαν δυο ακόμα Έλληνες, ο Απόστολος Τζίμκας και ο Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας, που πέτυχαν από μια νίκη. Ο Τζίμκας κέρδισε τον Βούλγαρο Rusi Georgiev με 7-5, 6-0, αλλά ηττήθηκε στον τελικό γύρο των προκριματικών από τον Νεοζηλανδό Jamie Mackenzie με 6-3, 6-0, ενώ ο Μπουκουβάλας απέκλεισε τον Βούλγαρο Brayan Dimov με 6-3, 6-1, όμως γνώρισε την ήττα "στα σημεία" στη συνέχεια από τον επίσης Βούλγαρο Emil Andreev, με 6-2, 1-6, 10-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots