To σήκωσε στα Σκόπια η Δήμητρα! (pics+vid)

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου
tn team Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 - 17:14

Η Δήμητρα Παύλου έκανε έναν σπουδαίο τελικό, έχασε μόνο 4 games από τη Melissa Boyden και κατέκτησε τον 1ο της φετινό τίτλο στο Juniors Tour της ITF και 4ο συνολικά στην καριέρα της.

Σε μια χρονιά με αρκετές δυσκολίες, αφού δεν υπήρξαν καθόλου εγχώρια πρωταθλήματα μέχρι τώρα και τα ταξίδια για τουρνουά του εξωτερικού ήταν ελάχιστα, η Δήμητρα Παύλου πραγματοποίησε μια πολύ εντυπωσιακή εβδομάδα στα Σκόπια και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Skopje Open 2021 U18, διοργάνωση της J4 κατηγορίας της ITF.

Στον σημερινό τελικό η Δήμητρα έπαιξε φανταστικά και επιβλήθηκε της Ολλανδέζας Melissa Boyden, που ήταν συμπαίκτριά της στο διπλό, με 6-3, 6-1. Η Boyden βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και στο Νο.170 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, ενώ έχει φτάσει έως και το Νο.103.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dimitra Pavlou? (@dimitra.pavlou)

Η Δήμητρα, η οποία στοχεύει στο Top 100 ώστε να μπορέσει να συμμετέχει και στα Grand Slams στα juniors, έχασε μόνο 2 σετ σε 5 αναμετρήσεις αυτή την εβδομάδα. Στον 1ο γύρο κέρδισε τη Βουλγάρα Jana Stojanova με 7-5, 6-2, στον 2ο γύρο τη Σλοβάκα Sara Sarinova με 5-7, 6-3, 6-4, στα προημιτελικά τη Βουλγάρα Yoana Konstantinova με 6-3, 4-6, 7-5 και στα ημιτελικά την επίσης Βουλγάρα Denislava Glushkova, No.1 στο ταμπλό και Νο.135 στην παγκόσμια κατάταξη στα juniors, με 6-4, 6-3.

Το Σαββατοκύριακο η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια έβγαλε εκτός τις δυο κορυφαίες παίκτριες του ταμπλό, χωρίς να απωλέσει σετ.

Αυτό ήταν μόλις το 3ο τουρνουά στο οποίο αγωνίστηκε αυτή τη χρονιά η Δήμητρα, που είχε φτάσει στο Νο.155 της παγκόσμιας κατάταξης όταν ξεκινούσε η σεζόν, αλλά υποχώρησε έκτοτε στο Νο.208. Μετά την επιτυχία της στα Σκόπια θα επιστρέψει στο Top 200 και θα βρεθεί κοντά στο Νο.175.

Ο ελληνικός θρίαμβος στο τουρνουά των Σκοπίων ήταν διπλός, αφού στον άλλον τελικό που έγινε σήμερα και είχε ελληνική εκπροσώπηση, στο διπλό των αγοριών, ο Θοδωρής Μητσάκος πήρε τη νίκη και κατέκτησε τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots