Φιναλίστ στα Τίρανα η Αλεξάνδρα

 
Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
tn team Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - 9:44

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στα Τίρανα της Αλβανίας, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Tirana Open U14 της Tennis Europe.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου είχε μια φανταστική εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά των Τιράνων, που ανήκει στην 3η κατηγορία U14 της Tennis Europe και φιλοξενήθηκε στα σκληρά γήπεδα του National Sport Park.

Στην πρεμιέρα της, η Ελληνίδα παίκτρια κέρδισε την Katarina Kujovic με 6-1, 6-1. Στον 2ο γύρο απέκλεισε την Daria Raimondo με 6-2, 6-3, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε την Iva Lakic, No.7 στο ταμπλό, με 6-4, 4-6, 6-3. Στα ημιτελικά η Αλεξάνδρα επικράτησε της Βελγίδας Eline Bex, No.5 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1.

Η Αλεξάνδρα έδωσε έναν καλό αγώνα και στον τελικό, όπου αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Amelie Justine Hejtmanek, No.1 στο ταμπλό, όμως μετά από δυο κλειστά σετ γνώρισε την ήττα με 6-3, 6-4.

Η Αλεξάνδρα δεν ήταν η μόνη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στα Τίρανα αυτή την εβδομάδα. Η Μερόπη Μαρία Μπατζή αγωνίστηκε επίσης στο κυρίως ταμπλό του μονού, όπου ηττήθηκε από την Ιταλίδα Lucia Garofalo με 6-2, 7-6 (3). Στα προκριματικά αγωνίστηκε η Ελένη Χατζηαβραάμ, η οποία κέρδισε στον πρώτο της αγώνα την Amina Xhaferi με 6-1, 6-0, αλλά ηττήθηκε στον τελευταίο προκριματικό γύρο από την Katja Ivanovska με 6-3, 6-3.

Στα διπλά, η Μπατζή και η Παναγιωτίδου αγωνίστηκαν μαζί, αλλά ηττήθηκαν σε ένα κλειστό ματς από τις Βελγίδες Zita Berckmans και Lauren Seye με 7-6 (5), 6-4. Η Χατζηαβραάμ έπαιξε μαζί με την Κροάτισσα Ela Giergia. Στον 1ο γύρο γνώρισαν την ήττα από τις Γαλλίδες Liv Boulard και Lara Maurice με 6-2, 7-6 (2).

Στο μονό των αγοριών, στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκαν ο Ανδρέας Μεσσής και ο Οδυσσέας Γελαδάρης. Ο Μεσσής κέρδισε τον Τούρκο Yalin Kokuk Kocuk και προκρίθηκε στον 2ο γύρο, όπου ηττήθηκε από τον Βέλγο Tibo Meermans, No.4 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4.

Ο Γελαδάρης ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του, όπου κέρδισε τον Lucian Stefan Andrei με 6-3, 6-4 και τον Nikita Gribyakin με 7-6 (3), 6-2. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, αντιμετώπισε τον Τούρκο Mustafa Kaan Kose, No.3 στο ταμπλό, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-1, 6-3.

Στα προκριματικά του μονού αγοριών αγωνίστηκε και ο Αντώνης Μαλαβάζος, που έκανε έναν καλό αγώνα με τον Γάλλο Elliot Rabat, αλλά δεν απέφυγε την ήττα, με 7-5, 3-6, 10-4.

Τέλος, μαζί στο διπλό αγοριών αγωνίστηκαν οι Ανδρέας Μεσσής και Οδυσσέας Γελαδάρης, που ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τους Γερμανούς Balthaza Huss και Sydney Peter Zick, με 5-7, 7-5, 10-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots