Στον τελικό του Plovdiv Cup η Μιχαέλα!

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 18:48

Η Μιχαέλα Λάκη πέτυχε ακόμα μια σπουδαία νίκη σήμερα και προκρίθηκε στον τελικό του J1 τουρνουά Plovdiv Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελληνοβελγίδα Σοφία Κωστούλα.

Με νέα μεγάλη εμφάνιση, η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε και την Τσέχα Lucie Havlickova, με 6-4, 7-5, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στον αυριανό τελικό του Plovdiv Cup στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.42 στην παγκόσμια κατάταξη των κοριτσιών U18, είχε τον δυσκολότερο αγώνα της έως τώρα στην εβδομάδα, κατάφερε όμως να διατηρήσει το απόλυτο των κερδισμένων σετ και να επεκτείνει το νικηφόρο της σερί.

Θυμίζουμε πως ούτε στους υπόλοιπους αγώνες της στο τουρνουά έχασε σετ, κερδίζοντας στον 1ο γύρο την Ιταλίδα Alessandra Simone με 6-0, 6-1, στον 2ο γύρο τη Σέρβα Tijana Sretenovic με 6-3, 6-4 και στα προημιτελικά την Κροάτισσα Lucija Ciric Bagaric με 6-4, 6-4.

Στον άλλον ημιτελικό η 16χρονη Σοφία Κωστούλα, η οποία έχει ελληνική καταγωγή αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο, κέρδισε την Ισπανίδα Ane Mintegi Del Olmo με 6-3, 7-5 και προκρίθηκε επίσης χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ στον τελικό.

Επομένως, ο τελικός ανάμεσα στη Λάκη και στην Κωστούλα αναμένεται πολύ δυνατός, με τις δυο παίκτριες να είναι αναμφίβολα δίκαια σ' αυτή τη θέση.

Η Κωστούλα, η οποία βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, κέρδισε πάντως την πρώτη μάχη της με τη Λάκη στο διπλό, όπου μαζί με τη Φινλανδή Laura Hietaranta (βρίσκονται στο Νο.1 του ταμπλο) κέρδισαν σήμερα για τα ημιτελικά του διπλού τη Λάκη και τη Sretenovic με 4-6, 6-2, 10-5, έπειτα από πολύ κλειστό παιχνίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots