Μεγάλη νίκη για τον Θοδωρή στο Κάιρο

 
Θοδωρής Μητσάκος
Θοδωρής Μητσάκος
tennisnews team Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 - 9:20

Ο Θοδωρής Μητσάκος ξεκίνησε την προσπάθειά του στο διεθνές τουρνουά του Καΐρου με μια σπουδαία νίκη, καθώς απέκλεισε τον κορυφαίο παίκτη του ταμπλό, Youssef Sadek, με 2-0 σετ.

Ο Θοδωρής Μητσάκος έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και επικράτησε του Αιγύπτιου Youssef Sadek με 6-4, 7-5, για να πάρει με straight sets αυτή την πολύ μεγάλη νίκη και πρόκριση για τη φάση των "16" του J5 τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στο Smash Sporting Club στο Κάιρο.

Ο Sadek εκτός από Νο.1 της διοργάνωσης, βρίσκεται και στο Νο.210 της παγκόσμιας κατάταξης στα juniors, ενώ μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν στο Top 200 και τον Ιανουάριο είχε βρεθεί και στο Νο.157.

Στον 2ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά της Αιγύπτου, ο 17χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει είτε τον Dan Vasile Duta από τη Ρουμανία, είτε τον Omar Fakhoury από την Ιορδανία.

Στο διπλό, ο Θοδωρής συνεργάζεται με τον Σέρβο Nikola Zekic και έχουν προκριθεί ήδη με bye στον 2ο γύρο, όπου θα παίξουν είτε με τους Αιγύπτιους Ahmed Elkarmoty και Karim Mabrouk, είτε με τους Nikita Safonov (Ρωσία) και Fares Said (Αίγυπτος).

Να σημειωθεί, τέλος, πως στο Κάιρο αγωνίστηκε για τα ελληνικά χρώματα και η Ιφιγένεια Κάφκα, η οποία ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο ταμπλό των προκριματικών, γνωρίζοντας την ήττα από την Αιγύπτια Mariam Mohamed Hesham, με 4-6, 3-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots