Στο Νο.38 του κόσμου η Μιχαέλα Λάκη

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 - 18:45

Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε 29 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των κοριτσιών κάτω των 18 ετών και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 50, φτάνοντας συγκεκριμένα στο Νο.38 του κόσμου!

Μια πολύ σπουδαία είδηση για το ελληνικό τένις έγινε γνωστή πριν από λίγο, με την ενημέρωση των βαθμολογιών juniors από την ITF.

Η Μιχαέλα Λάκη, η οποία ακόμα δεν έχει κλείσει τα 16 (θα γίνει 16 στις 24 Μαρτίου), "φιγουράρει" πλέον στο Νο.38 της παγκόσμιας κατάταξης των κοριτσιών U18 της ITF, μετά και την πολύ σπουδαία εβδομάδα της στην Criciuma της Βραζιλίας.

Θυμίζουμε πως η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ένα τουρνουά JA κατηγορίας την προηγούμενη εβδομάδα στην Criciuma και κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και τη Νο.8 παίκτρια της παγκοσμιας κατάταξης (από σήμερα Νο.10), Natalia Szabanin.

Η μοναδική παίκτρια που κέρδισε τη Μιχαέλα στην Criciuma, για την ημιτελική φάση του 51ου Banana Bowl, ήταν η Γαλλίδα Oceane Babel, η οποία κατέκτησε και τον τίτλο. Η Babel είναι 17 ετών και μετά τη νίκη της βρέθηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.18. Επίσης δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στον αγώνα της με την Λάκη, την οποία κέρδισε κυριολεκτικά στον πόντο, με 6-7 (6), 6-3, 11-9. Στον τελικό χρειάστηκε 2 σετ για να κερδίσει την Bianca Behulova.

Η Μιχαέλα, η οποία προπονείται με τον Φοίβο Μιχαλόπουλο από πολύ μικρή ηλικία, είχε στόχο από πέρσι να αγωνιστεί στα σημαντικότερα τουρνουά juniors του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των Grand Slams. Δεν τα κατάφερε εξαιτίας της πανδημίας να αγωνιστεί ακόμα σε κάποιο Grand Slam, παρότι βρίσκεται από τις αρχές της χρονιάς στο Top 100. Πλέον και στο Top 40.

Μόλις δυο εβδομάδες πριν, βρισκόταν στο Νο.76 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά την προηγούμενη Δευτέρα κέρδισε 9 θέσεις εξαιτίας μιας ακόμα καλής πορείας που πραγματοποίησε, στο J1 του Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, όπου κατέκτησε τον τίτλο στα διπλά (η κατάταξη είναι συνδυαστική, με συμψηφισμό αποτελεσμάτων μονών και διπλών).

Μπορείτε να δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν σήμερα οι παγκόσμιες κατατάξεις στα juniors

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots