Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η σπουδαία πορεία της Λάκη

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 - 2:41

Με μια ήττα "στα σημεία" από την Oceane Babel, No.18 στην παγκόσμια κατάταξη U18, ολοκλήρωσε την πολύ σπουδαία πορεία της έως τα ημιτελικά του μονού στο Banana Bowl η Μιχαέλα Λάκη, η οποία έκανε μια ηχηρή δήλωση με τις εμφανίσεις της στη Βραζιλία.

Η Μιχαέλα Λάκη, η οποία έδωσε 4 αγώνες στο μονό και 2 στο διπλό (σύνολο 6) τις δυο τελευταίες ημέρες στο Criciuma της Βραζιλίας, γνώρισε την ήττα μετά από μια μάχη που κυριολεκτικά κρίθηκε στον πόντο, με 6-7 (6), 6-3, 11-9 από τη Γαλλίδα Oceane Babel, No.3 στο ταμπλό και Νο.18 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors.

Ολοκλήρωσε έτσι την πολύ σπουδαία εβδομάδα της στο 51ο Banana Bowl, ένα από τα δυνατότερα τουρνουά στην κατηγορία των 18 ετών παγκοσμίως και το πρώτο τουρνουά JA κατηγορίας στο οποίο αγωνίστηκε η 15χρονη Μιχαέλα στην καριέρα της.

Ήταν μια ηχηρή δήλωση για τη νεαρή Ελληνίδα τενίστρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου, που ξεκίνησε χθες τις υποχρεώσεις της, κερδίζοντας μέσα σε λίγες ώρες την Τσέχα Amelie Smejkalova με 6-4, 6-3 και την Ουγγαρέζα Natalia Szabanin με 7-6 (5), 6-1. Κόντρα στην Szabanin, πρωταθλήτρια την προηγούμενη εβδομάδα στο J1 του Πόρτο Αλέγκρε, Νο.1 στο ταμπλό του Banana Bowl και Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, πανηγύρισε και τη σημαντικότερη έως τώρα νίκη της καριέρας της.

Σήμερα αντιμετώπισε για την προημιτελική φάση την Ελβετίδα Chelsea Fontenel και πήρε μια ακόμα νίκη χωρίς να χάσει σετ, με 6-3, 6-4. Λίγες ώρες μετά, για τα ημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης, αντιμετώπισε τη Γαλλίδα Babel, από την οποία ηττήθηκε έπειτα από πολύ μεγάλη μάχη, με 6-7 (6), 6-3, 11-9.

Ήταν η 2η ήττα της Μιχαέλας από την Babel μέσα στο τελευταίο 10ήμερο, καθώς είχε ηττηθεί από τη Γαλλίδα και στο J1 του Πόρτο Αλέγκρε με 4-6, 6-4, 6-4. Και στα δυο παιχνίδια η Μιχαέλα προηγήθηκε με σετ και διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη απέναντι στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερή της Babel.

Στο διπλό η Μιχαέλα συνεργάστηκε με την Σλοβάκα Bianca Behulova. Για τον 1ο γύρο κέρδισαν χθες τις Daianne Hayashida και Luka Udvardy με 7-6 (6), 3-6, 10-6, σήμερα όμως ηττήθηκαν στα προημιτελικά από την Babel, που εμπόδισε και σε αυτό το ταμπλό τη Μιχαέλα, και την Solana Sierra, με 7-5, 6-3.

Δίχως αμφιβολία αυτή ήταν η σημαντικότερη εβδομάδα για τη Μιχαέλα στην καριέρα της στα juniors μέχρι στιγμής. Η ταλαντούχα Ελληνίδα τενίστρια, η οποία θα γίνει 16 ετών στις 24 Μαρτίου, βρίσκεται στο Νο.67 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors και με αυτή την πορεία αναμένεται να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της.

Θυμίζουμε πως και την προηγούμενη εβδομάδα τα πήγε εξαιρετικά στο τουρνουά του Πόρτο Αλέγκρε, αφού μπορεί να έχασε (πάλι στις λεπτομέρειες) από την Babel στον 1ο γύρο των μονών, στο διπλό όμως κατέκτησε τον τίτλο στο πολύ δυνατό J1 τουρνουά της ITF, μαζί με την Σέρβα Lola Radivojevic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots