4άδα στο JA της Βραζιλίας η Μιχαέλα!

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 - 21:16

Νέα πολύ σπουδαία πρόκριση πήρε η Μιχαέλα Λάκη, η οποία ξεπέρασε στα δυο σετ και το εμπόδιο της Chelsea Fontenel, για να προκριθεί στα ημιτελικά της JA διοργάνωσης της Βραζιλίας!

Θυμίζουμε πως αυτό είναι το ντεμπούτο της Μιχαέλας Λάκη σε μια JA διοργάνωση, που είναι η σημαντικότερη κατηγορία στο παγκόσμιο tour των juniors - σε αυτή που ανήκουν και τα Grand Slams.

Πριν ακόμα γίνει 16 ετών (θα τα κλείσει στις 24 Μαρτίου), η Μιχαέλα πήρε μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Banana Bowl στην Criciuma της Βραζιλίας, κερδίζοντας σήμερα την Ελβετίδα Chelsea Fontenel με 6-3, 6-4.

Χθες, η Μιχαέλα είχε κερδίσει για τον 1ο γύρο την Τσέχα Amelie Smejkalova με 6-4, 6-3 και για τον 2ο γύρο λίγες ώρες μετά την Ουγγαρέζα Natalia Szabanin, No.1 στο ταμπλό και Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, με 7-6 (5), 6-1. Αυτή βεβαίως ήταν και η μεγαλύτερη νίκη της μέχρι στιγμής στην καριέρα της.

Πετυχαίνοντας και τρίτη straight sets νίκη, απέναντι στην Fontenel, που βρίσκεται στο Νο.102 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors και είναι 16 ετών, η ταλαντούχα Ελληνίδα τενίστρια προκρίθηκε στην τελική 4άδα.

Θα αντιμετωπίσει αργότερα σήμερα τη 17χρονη Γαλλίδα Oceane Babel, No.3 στο ταμπλό και Νο.18 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, από την οποία είχε ηττηθεί έπειτα από μια μάχη τριών σετ πριν μια εβδομάδα, στο J1 τουρνουά του Πόρτο Αλέγκρε στη Βραζιλία.

Να σημειωθεί πως εκτός από τους διπλούς αγώνες στα μονά, η Μιχαέλα αγωνίζεται και στο διπλό του Banana Bowl, με το πρόγραμμα να είναι ιδιαίτερα σκληρό για όλες τις παίκτριες.

Χθες, η Μιχαέλα και η Σλοβάκα συμπαίκτριά της, Bianca Behulova, κέρδισαν τις Daianne Hayashida και Luca Udvardy με 7-6 (6), 3-6, 10-6 και σήμερα θα αντιμετωπίσουν για την προημιτελική φάση τις Babel και Solana Sierra, No.3 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots