Κέρδισε το Νο.8 του κόσμου η Μιχαέλα!

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 - 1:50

Η Μιχαέλα Λάκη πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της μέχρι τώρα, επικρατώντας με 2-0 σετ της κατά 2 χρόνια μεγαλύτερής της και Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης στα juniors, Natalia Szabanin, για να μπει στα προημιτελικά του Banana Bowl στη Βραζιλία!

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της πανηγύρισε η Μιχαέλα Λάκη, η οποία έβγαλε εκτός τουρνουά την 17χρονη Natalia Szabanin από την Ουγγαρία, Νο.1 στο ταμπλό του Banana Bowl, με 7-6 (5), 6-1!

Να σημειωθεί πως η Szabanin έχει κερδίσει τους 13 από τους 14 αγώνες που έδωσε αυτόν τον μήνα, κατακτώντας την προηγούμενη εβδομάδα το J1 τουρνουά του Πόρτο Αλέγκρε.

Η 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια (θα γίνει 16 σε 3 εβδομάδες), βρέθηκε πίσω με 1-5 στο 1ο σετ, κατάφερε όμως να το "γυρίσει" με μια πολύ εντυπωσιακή ανατροπή και να κερδίσει τα 12 από τα 14 τελευταία games του αγώνα, παίρνοντας μ' αυτόν τον τρόπο μια πολύ μεγάλη πρόκριση.

Μόλις σήμερα, η Μιχαέλα πραγματοποίησε το ντεμπούτο της σε JA διοργάνωση στο ITF Tour, που είναι η σημαντικότερη κατηγορία τουρνουά juniors στον κόσμο - σε αυτή ανήκουν και τα Grand Slams.

Κέρδισε λίγες ώρες πριν την Τσέχα Amelie Smejkalova με 6-4, 6-3 και με τη νίκη της επί της Szabanin έκλεισε μια θέση στην προημιτελική φάση της χωμάτινης διοργάνωσης της πόλης Criciuma στη Βραζιλία.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει την Ελβετίδα Chelsea Fontenel, για μια θέση στην τελική 4άδα της πολύ σπουδαίας διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots