"Λύγισε" στα τρια σετ από το Νο.21 του κόσμου η Μιχαέλα

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 - 9:01

Η Μιχαέλα Λάκη έκανε έναν καλό αγώνα στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας για το πολύ μεγάλο τουρνουά Brasil Juniors Cup, αλλά ηττήθηκε "στα σημεία" από την Oceane Babel, Νο.21 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors.

Η Μιχαέλα κέρδισε το πρώτο σετ και έδειχνε πολύ καλά ακόμα και για τη διεκδίκηση της πρόκρισης απέναντι στη 16χρονη Γαλλίδα, αλλά η Babel κατάφερε τελικά να φτάσει στην ανατροπή και μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι να επικρατήσει της Ελληνίδας παίκτριας με 4-6, 6-4, 6-4, για τον 1ο γύρο του Brasil Juniors Cup στο Πόρτο Αλέγκρε.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά juniors στον κόσμο και ανήκει στην J1 κατηγορία του ITF World Tennis Tour Juniors.

Η Babel εκτός από Νο.21 στην παγκόσμια κατάταξη στα 18άρια, είναι και στο Νο.4 του ταμπλό της χωμάτινης διοργάνωσης της Βραζιλίας. Στο Νο.1 του ταμπλό είναι η 17χρονη Natalia Szabanin, η οποία βρίσκεται στο Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης.

H 15χρονη Μιχαέλα συνεχίζει να έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό, γι' αυτό και θα παραμείνει στο Πόρτο Αλέγκρε.

Μαζί με τη Lola Radivojevic από τη Σερβία, απέκλεισαν στον 1ο γύρο το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, την Szabanin και την Radka Zelnickova, με 7-5, 6-3. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν την Ελβετίδα Chelsea Fontenel και την Αμερικανίδα Clervie Ngounoue.

Την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο επίσης πολύ δυνατό Banana Bowl της πόλης Criciuma της Βραζιλίας, ένα τουρνουά της JA κατηγορίας, αντίστοιχο με Grand Slam Junior.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots