Σε δυο ημιτελικούς ο Νουχάκης

 
Γιώργος Νουχάκης
Γιώργος Νουχάκης
tn team Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:29

Μια πολύ καλή εβδομάδα είχε ο Γιώργος Νουχάκης στην Γκίζα της Αιγύπτου, παίζοντας σε δυο ημιτελικούς στο τοπικό τουρνουά της Grade 5 κατηγορίας της ITF. Στα ημιτελικά του διπλού αγωνίστηκε η Δέσποινα Μαστροδήμα και στα προημιτελικά ο Θοδωρής Μητσάκος.

Τρεις νίκες πέτυχε στα μονά ο Γιώργος Νουχάκης αυτή την εβδομάδα στα χωμάτινα γήπεδα της Γκίζας. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Αιγύπτιο Ismail ElShafei με 6-2, 6-2, στον 2ο γύρο τον επίσης Αιγύπτιο Hady El Kordy με 7-6 (3), 6-3 και στα προημιτελικά τον Ισπανό Joan Torres Espinosa, με 6-1, 6-7 (5), 6-3.

Στα ημιτελικά της διοργάνωσης της κατηγορίας Grade 5, ο Νουχάκης γνώρισε την ήττα από τον Αυστριακό Jan Kobierski, με 3-6, 3-6.

Στα διπλά ο 17χρονος Έλληνας αθλητής έφτασε επίσης μέχρι τα ημιτελικά, με παρτενέρ τον Βέλγο Alessio Basile. Στον πρώτο τους αγώνα οι δυο παίκτες κέρδισαν τους Αιγύπτιους Ahmed Abdelaziz και Youssef Ihab Mokhles με 6-0, 6-2, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τους επίσης Αιγύπτιους Oma Ali και Ali Mounir με 6-2, 7-6 (4).

Στα ημιτελικά είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Πολωνούς Borys και Goran Zgola στα δυο σετ, δεν έκλεισαν όμως το ματς και τελικά ηττήθηκαν με 6-3, 6-7 (9), 1-10.

Στο τουρνουά της Γκίζας αγωνίστηκε και ο Θοδωρής Μητσάκος, ο οποίος έκανε ένα καλό παιχνίδι στα μονά αλλά δεν απέφυγε την ήττα, από τον Borys Zgola, No.3 στο ταμπλό, με 6-2, 7-5.

Στα διπλά, ο Μητσάκος και ο Kobierski κέρδισαν τους Σέρβους Petar Belosevic και Aleksa Misic με 6-3, 6-3, ηττήθηκαν όμως στα προημιτελικά από τους αδερφούς Zgola, με 6-2, 6-4.

Στο τουρνουά των κοριτσιών συμμετείχε η Δέσποινα Μαστροδήμα, η οποία στον 1ο γύρο του μονού ηττήθηκε από την Αιγύπτια Hana El Deeb με 6-0, 6-2, αλλά στα διπλά σημείωσε 2 νίκες μαζί με την Αμερικανίδα Krystal Blanch και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά.

Στην πρώτη τους αναμέτρηση κέρδισαν τις Ρουμάνες Carmen Andreea Herea και Anastasia Safta με 2-6, 6-3, 11-9, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τη Μαροκινή Manal Ennaciri και την Αιγύπτια Mariam Ibrahim, με 6-2, 6-4. Στα ημιτελικά, Μαστροδήμα και Blanch ηττήθηκαν από την Τσέχα Sara Bejlek και την Αιγύπτια Layla Shoukry, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots