2η θέση για τον Μητσάκο στο Κάιρο

 
Θοδωρής Μητσάκος
Θοδωρής Μητσάκος
tennisnews team Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 - 19:23

Ο Θοδωρής Μητσάκος κατέλαβε τη 2η θέση στα διπλά στο διεθνές τουρνουά του Smash Sporting Club στο Κάιρο. Στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμα ο Γιώργος Νουχάκης και η Δέσποινα Μαστροδήμα, η οποία ήταν ημιφιναλίστ στο διπλό.

O Θοδωρής Μητσάκος και ο συμπαίκτης του από το Βέλγιο, Alessio Basile, έφτασαν μέχρι τον τελικό στη διεθνή διοργάνωση της Grade 4 κατηγορίας της ITF, που διεξάγεται στο χώμα.

Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Αιγύπτιους Magd Eldin και Hamza Elkhateeb με 6-2, 6-3. Στον 2ο γύρο απέκλεισαν τους Τσέχους Jan Hrazdil και Adam Kresina με 2-6, 7-6 (6), 10-7, ενώ στα προημιτελικά επιβλήθηκαν των Ρουμάνων Alexandru Cristian Dumitru και Eric David Verdes, με 6-2, 6-1.

Στα ημιτελικά αντιμετώπισαν τους Αιγύπτιους Abdalla Genidy και Ali Mounir, κερδίζοντας και αυτό το παιχνίδι με ανατροπή, με 2-6, 7-6 (4), 10-4, στον τελικό όμως γνώρισαν την ήττα από τους Ρώσους Anton Arzhankin και Grigory Shebekin, με 6-4, 6-2.

Στο μονό, ο Μητσάκος ηττήθηκε από τον Κύπριο Παύλο Παρσών με 6-4, 6-4, ενώ στο κυρίως ταμπλό του μονού αγοριών συμμετείχε και ο Γιώργος Νουχάκης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Alessio Basile με 7-5, 6-4.

Στο ταμπλό των κοριτσιών αγωνίστηκε η Δέσποινα Μαστροδήμα, η οποία έφτασε μέχρι τη φάση των "16" στα μονά και έως τα ημιτελικά στα διπλά. Η Δέσποινα κέρδισε στον πρώτο της αγώνα την Αιγύπτια Hana Minisy με 6-1, 6-1, αλλά στον 2ο γύρο ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Daria Shadchneva με 6-3, 6-3.

Στα διπλά συνεργάστηκε με τη Ρουμάνα Briana Szabo, κερδίζοντας αρχικά τις Αιγύπτιες Malak Arafat και Nour Hassan Moustafa με 6-3, 6-3 και στη συνέχεια τις Ρωσίδες Dana Charintceva και Polina Skopintseva, με 6-2, 6-2. Στα ημιτελικά, Μαστροδήμα και Szabo γνώρισαν την ήττα από τη Ρωσίδα Serafima Shastova και την Ουκρανή Anastasiya Zholdakova, με 7-5, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots