Αθηνά Πήττα: "Είναι φοβερά στη Rafa Nadal Academy" (vid)

 
Αθηνά Πήττα: "Είναι φοβερά στη Rafa Nadal Academy" (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 - 20:47

Η Αθηνά Πήττα μίλησε στη δημόσια τηλεόραση για την εμπειρία της στη Rafa Nadal Academy, αλλά και για το πως κατάφερε να κάνει το μεγάλο ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στη Μαγιόρκα.

"Το καλοκαίρι του 2019 είχα πάει με τον προπονητή μου, τον Μπάμπη Ανεσιάδη, στο Rafa Nadal Sports Center στη Χαλκιδική, που μόλις είχε έρθει (στην Ελλάδα). Εκεί πέρα ένας προπονητής μου πρότεινε να στείλω ένα βιογραφικό εδώ στην ακαδημία και στο τέλος του καλοκαιριού ήρθα εδώ με τον πατέρα μου για μια εβδομάδα, για να δοκιμάσω τις προπονήσεις και να γνωρίσω λίγο καλύτερα την ακαδημία.

Αφού γυρίσαμε στη Θεσσαλονίκη, μετά από 2 εβδομάδες μας πρότειναν μια χορηγία 50% και με τη βοήθεια των συγγενών μου από την Αυστραλία στο GoFundMe μπορέσαμε να μαζέψουμε μια μικρή προκαταβολή για να μπορέσω να έρθω", είπε η 16χρονη Αθηνά, στην εκπομπή της ΕΡΤ 3 "Ο Κόσμος των Σπορ".

Όσον αφορά την μέχρι τώρα εμπειρία της στην ακαδημία, η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία σκαρφάλωσε στο Νο.559 της παγκόσμιας κατάταξης U18 της ITF, ανέφερε: "Είναι φοβερά. Έχω γνωρίσει κόσμο από παντού, απ' όλες τις χώρες. Δίνουν αρκετή βάση στο σχολείο εδώ πέρα, οπότε δε μένω πίσω. Έχω ταξιδέψει σε αρκετές χώρες με την ακαδημία, με τα τουρνουά και οι προπονήσεις εδώ πέρα είναι πολύ καλές."

Στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο πατέρας της Αθηνάς, ο κ. Γιάννης Πήττας, ο οποίος από τη δική του σκοπιά σχολίασε: "Ήταν μια επιλογή που την πήραμε πολύ σοβαρά, επειδή είδαμε ότι το παιδί μας έχει προοπτικές και θέλαμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε σ' αυτή τη φάση, προκειμένου να αναδειχθεί σ' αυτό το άθλημα το οποίο έχει επιλέξει και το οποίο αγαπάει πάρα πολύ."

Η Αθηνά θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά σε 10 περίπου μέρες, με το επαγγελματικό τουρνουά των 15.000 δολαρίων στο Μανακόρ της Μαγιόρκα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Rafa Nadal Academy, ενώ σκοπεύει να αγωνιστεί σε δυο ακόμα τουρνουά 15.000 δολαρίων που θα φιλοξενηθούν τις ακόλουθες εβδομάδες στα ίδια γήπεδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots