Πρώτος προημιτελικός σε Futures για τη Λάκη!

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 - 16:45

Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε μετά από μια μεγάλη μάχη τη Ρουμάνα Oana Gavrila και προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό στο Women's Tour της ITF, στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στην Κρήτη.

Στα 15 της μόλις χρόνια και μετά από άλλες δυο προκρίσεις σε 16άδα που είχε τις προηγούμενες εβδομάδες στο Lyttos Beach, η Μιχαέλα Λάκη κατάφερε να προκριθεί και στον πρώτο της προημιτελικό στο επαγγελματικό tour.

Μετά από μια μεγάλη μάχη 2 ωρών και 34 λεπτών, επικράτησε της 22χρονης Ρουμάνας Oana Gavrila, No.658 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και Νο.22 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, με 6-1, 6-7 (4), 6-4.

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τη Μιχαέλα, που ειδικά στο 3ο σετ ήταν πολύ δυνατή, σωματικά και πνευματικά. Παρόλο που έχασε το προβάδισμα με 2-0 και βρέθηκε πίσω με 2-3, η ταλαντούχα Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε τα 3 επόμενα games και πέρασε ξανά μπροστά με break στο 5-3. Η Gavrila μείωσε εκ νέου σε 5-4, η Μιχαέλα όμως κατάφερε με νέο break να "σφραγίσει" την πολύ μεγάλη νίκη της και την πρόκριση στην τελική 8άδα του τουρνουά των 15.000 δολαρίων.

Στα προημιτελικά του τουρνουά της Χερσονήσου, η Μιχαέλα θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Martina Colmegna, μια επίσης πολύ δυνατή παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.496 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Εκτός προημιτελικών έμεινε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία αγωνίστηκε επίσης σήμερα, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από τη Γερμανίδα Romy Koelzer, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2. Στα διπλά, οι Μάγδα Αδαλόγλου και Ελένη Χριστοφή ηττήθηκαν από τις Ιταλίδες Colmegna και Melania Delai, No.2 στο ταμπλό, με 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots